Mentesítő vonatok a Sziget fesztivál zárónapja után

2012. augusztus 8. szerda, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 15. péntek, 18.50

A Sziget Fesztivál utolsó napján augusztus 13-án, hétfőn a MÁV-START Zrt. a menetrend szerinti járatokon felül mentesítő vonatotokat indít Budapest és Bécs között, valamint az utasok számára augusztus 10. és augusztus 13. között megerősíti nemzetközi pénztárait.

 

A Sziget Fesztivál zárónapján a várhatóan megnövekvő utasforgalom megfelelő kiszolgálása érdekében a személyszállító vasúttársaság mentesítő vonatokat közlekedtet Bécsbe az alábbi menetrend szerint:

 1306213066
Budapest-Keleti9:3213:36
Kelenföld9:4813:48
Hegyeshalom11:4315:43
Wien Meidling12:3716:37
Wien Westbahnhof12:5216:52

A vonatok csak az itt felsorolt állomásokon állnak meg, és kizárólag 2. osztályú kocsikkal közlekednek, étkező- vagy bisztrókocsi nélkül. Valamennyi, a viszonylatukra érvényes menetjeggyel (így InterRail, CityStar, MünchenCity és kirándulójegyekkel is) igénybevehetők, SparSchiene-menetjegyeket azonban nem biztosítunk rájuk.

A menetjegyek bármely nemzetközi pénztárban, és a fesztivál ideje alatt a Szigeten elhelyezett pénztárunkban is megvásárolhatóak.

A MÁV-START Zrt. ezen felül a nyári nemzetközi forgalomban az utasok kényelmesebb nemzetközi menetjegyváltása, valamint a gyorsabb és a hatékonyabb kiszolgálás érdekében augusztus 10. és augusztus 13. között a Budapest-Keleti pályaudvar 9. vágányánál lévőbelföldi pénztárait ideiglenes nemzetközi pénztárként üzemelteti. A pénztárak ebben az időszakban 8:30 és 19:40 között állnak az utasok rendelkezésére. Ezen kívül a pályaudvar egyéb nemzetközi jegyváltó helyei a 6. vágánynál lévő nemzetközi pénztárak és a 9. vágánynál lévő Üzleti Váróterem pénztára a megszokott módon és időben üzemelnek.

Tekintettel a hétvégén és hétfőn várható kiemelkedő utasforgalomra, a személyszállító vasúttársaság azt javasolja tisztelt utasainak, hogy nemzetközi menetjegyeiket a legnagyobb utasforgalmú és átmenetileg bővített Keleti pályaudvari pénztárak helyett elővételben, a Nyugati és a Déli pályaudvaron, illetve a József Attila utcai belvárosi Menetjegyirodában vagy Kelenföldön váltsák meg.

Ezen jegyváltási lehetőségeken felül a vasúti menetjegyek interneten keresztül a www.mav-start.hu oldalon is megvásárolhatók. Az i-Ticket rendszerben Ausztriába, Szlovákiába, Csehországba, Lengyelországba, Németországba és Romániába, Svájcba, Szerbiába, Szlovéniába és Horvátországba is vásárolhatnak az utasok sorban állás nélkül jegyeket akár ülőhelyekre, vagy fekvő-, hálókocsikba. Az online megváltott jegyeket az ország egész területén, a nagyobb városokban található internetes jegykiadó automatáknál lehet kinyomtatni.

Bővebb információk és a mentesítő vonatok menetrendje a www.mav-start.hu weboldalon valamint az Elvira menetrendkeresőben is megtalálhatók.

MÁV-START Zrt.