Már nem csak Budapesten lehet menetrendkönyvet vásárolni

2015. január 28. szerda, 17.38

Vidéki Ügyfélszolgálati irodák kapcsolódtak be az értékesítésbe.

A MÁV-START értesíti utasait, hogy újabb, országosan kiterjesztett helyszíneken árusítja menetrendkönyvét. 2015. január 28-tól Nyíregyháza, Debrecen, Szolnok állomások személyes Ügyfélszolgálati irodáiban is beüzemelésre került az online pénztárgépek, valamint 2015. január 30-án Szeged állomás ügyfélszolgálatán is megtörténik az online pénztárgép üzembe helyezése, ezért ismét elkezdődik a Menetrendkönyv értékesítése.

A pénztárakban eladható termékek korlátozásra azért volt szükség, mert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az 48/2013 NGM rendelet alapján a nem a menetrendi személyszállítási tevékenység végzésével közvetlenül összefüggő egyéb termékek esetében kötelezővé tette az on-line pénztárgép használatát. A vasúti társaság célja, hogy a technikai feltételek megteremtését követően minden személyes ügyfélszolgálati irodájában biztosítsa az utazáshoz, városlátogatáshoz kapcsolódó termékek és a MÁV-START ajándéktárgyak értékesítését.

A 2014-2015. évi menetrend az elektronikus menetrendi keresőben (ELVIRA) ide kattintva, letölthető pdf. formában pedig ide kattintva érhető el.

MÁV-START Zrt.