Különleges Gyermeknap a vasúton

2014. május 23. péntek, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 15. péntek, 19.26

A MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút és a Magyar Vasúttörténeti Park színes programokkal várja a családokat vasárnap, a Gyermeknapon.

A Vasúttörténeti Parkban egész nap számos interaktív vasúti programmal – a többi közt nagymozdonyon utazás, hajtányozás, kerti vasút, lóvasút, Csajka sínautó, kvízjátékok – várják a családokat. Emellett a vasúti színpadkocsin 11 órától a Magyar Rádió Családi Koncert – Klasszikusoktól a Rockzenéig produkciója lesz látható-hallható (közreműködnek budapesti zeneiskolák gitárosai és az Alapi Power Trió, vendég: Alapi István az EDDÁ-ból). 15 órától a Kispárna zenekar lép fel. A BL-döntő másnapján, vasárnap, a foci vb-re készülve a Cartoon Network Fociakadémia nyitóeseményén is részt vehetnek a gyerekek: a csatorna brazil hangulatú focipályáján profi focistáktól leshetnek el trükköket. A legügyesebbekről film készül, és jelentkezhetnek a fociakadémiára, ahol a brazil válogatott Luiz Gustavóval közös fociedzést is nyerhetnek. A kisebbeket Thomas klubsarok, Barbie és Hot Wheels játszótér várja. A belépés gyermekeknek 14 év alatt ingyenes!

A MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút a Gyermeknapon a várható sok utasra tekintettel folyamatosan mentesítő vonatokat is közlekedtet. Az élményekkel teli utazáson kívül Hűvösvölgy állomáson egész nap színpadi programokkal kedveskednek a kilátogatóknak, az Apacuka zenekar, az Animal Cannibals, az Irigy Hónaljmirigy és Varga Viktor is fellép. A zenei programok mellett lesz bohóc, bűvész, mazsorettek és kutyás bemutató is. A vasútállomáson pedig – a hagyományos járatokon kívül – kerti vasutazhatnak, hajtányozhatnak a sínekre vágyók, de számos más érdekességgel (ugrálóvár, modellvasút, tűzoltó autó, buszbemutató) is kedveskednek a vendégeknek.

További részletek:

http://www.gyermekvasut.hu/wp/rendezvenyek/gyermeknap2014/

http://www.vasuttortenetipark.hu/esemeny-hir/gyermeknap