Közeledik a karácsonyi ünnep, dupla railjet vonatok közlekednek november végétől Bécsbe

2013. november 29. péntek, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 15. péntek, 20.12

Az adventi ünnep közeledtével egyre többen választják az osztrák fővárost úticélul, sokan meglátogatják a bécsi karácsonyi vásárokat, és a nevezetességeket. Egy átlagos hétvégéhez képest ebben az időszakban jelentősen többen utaznak a MÁV-START vonatain is, ezért a megnövekedett utasforgalom kiszolgálására a hétvégétől, egyes railjet vonatok dupla szerelvénnyel közlekednek. Ezzel, a preferáltabb vonatokon egy-egy alkalommal több, mint nyolcszáz utas tud helyet foglalni, 152 darab első osztályú és 632 darab másodosztályú, valamint két business class részben további 32 helyet kínál a vasúttársaság. Már a most következő hétvégén, november 30-tól egészen december 15-ig az utasok rendelkezésére állnak szombaton, majd december második hétvégéjétől vasárnap is a dupla railjetek, melyek Budapest Keleti pályaudvarról reggel 7 óra 10 perckor, Bécsből 17:48-kor indulnak. A vonatok pontos indulási időpontjai megtalálhatóak a MÁV-START honlapján, ahol megtekinthető a december 21-én közlekedő mentesítő EuroCity vonat teljes menetrendje is.

A megduplázott kapacitással közlekedő railjet vonatok ellenére is javasolja kedves utasainak a MÁV-START, hogy érdemes a Bécsbe szóló menetjegyeket és helyjegyeket minél előbb elővételben megváltani. Az érvényes menetjegyeket a vasúttársaság internetes jegyértékesítési rendszerén keresztül, vagy a nemzetközi pénztárakban, illetve a menetjegyirodákban lehet megvásárolni. A kényelmes utazás érdekében, naponta több mint tíz alkalommal indul vonat Budapestről Bécsbe, a magyar vasúthálózaton közlekedő egyik legmodernebb, és az utasok körében közkedvelt railjet vonatok kétóránként állnak rendelkezésre. Kedvező árú kirándulójeggyel már 25 eurótól elérhető az osztrák császárváros oda-vissza útra, további 9 euróért pedig két napig korlátlanul igénybe vehető a bécsi városi tömegközlekedés is.
Az utazási lehetőségekről bővebb információ a vasúttársaság honlapján található (www.mav-start.hu), vagy a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat is az érdeklődők rendelkezésére áll a 06 40 49 49 49-es telefonszámon.

MÁV-START Zrt.