Közel 54.000 START Klub kártyát vásároltak már az utasok

2013. november 19. kedd, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 15. péntek, 19.20

A MÁV-START öt évvel ezelőtt vezette be, akkor teljesen új termékcsaládjának első tagját, a START Klub 50%-os kártyát. Európa más vasúttársaságainak (német, osztrák, francia, holland vasutak) termék kínálatához hasonlóan az volt a cél, hogy azoknak az utasoknak tudjon kedvezményes utazási lehetőséget nyújtani a MÁV-START, akik rendszeresen, legalább heti, vagy kétheti rendszerességgel veszik igénybe a belföldi vonatokat. A 2008 óta eltelt időszakban közel 54.000 START Klub kártyát (50%-os, Társkártya, Bónusz, VIP, Prémium) vásároltak meg az utasok, akik összességében, megközelítőleg 280 millió kilométert tettek meg belföldön, vonattal.

A START Klub 50%-os kártyához vásárolt kedvezményes utazások háromnegyede 100 km alatti távolságú, amelyet Budapest elővárosi térségében használnak fel az utasok. 100 km fölött a legnagyobb számban Budapest és Győr, Budapest és Miskolc, Budapest és Szeged, Budapest és Debrecen között utaznak a kártyával.

A START Klub kártyacsalád jelenleg öt különböző kártyát, és ezzel együtt öt fajta utazási kedvezményt kínál.A koncepció lényege, hogy meghatározott időtartamon belül, ez fél év vagy egy teljes év lehet, féláron, vagy akár teljes egészében díjmentesen lehet utazni a vonatokon, első vagy másodosztályon, attól függően, hogy melyik kártyatípust választjuk.

A termékek közül a legnépszerűbb az elsőként bevezetett START Klub 50% elnevezésű kártya, az értékesített darabszáma eddig közel ötvenezer. Ezt követik a nagy értékű START Klub Bónusz, VIP és Prémium kártyák több mint háromezer eladott darabszámmal. A legfiatalabb termék az ötéves jubileum alkalmából bevezetett START Klub Társkártya, amely idén márciustól kapható.

A kártyák felhasználásának kínálatát a vasúttársaság jelentősen bővítette, így a vasúti utazás mellett, ma már, az utasok szélesebb körű kiszolgálása érdekében a Balatonfenyvesi kisvasútra, a Szegedi Vadasparkba, a pécsi Zsolnai Kulturális Negyedbe, a Játékszín színházi előadásaira, játszóházba, kalandparkba, vagy koncert belépő vásárlásakor is kedvezményt vehetnek igénybe a kártyák tulajdonosai.

További állandó kedvezményt jelent a kártyabirtokosoknak, hogy a vonatokon mentességet kapnak gyorsvonati pótjegyek megváltása alól, Budapest közigazgatási határán belül pedig menetjegyváltás nélkül utazhatnak a járatok több mint kilencven százalékán. A kártyával rendelkezők egyes nemzetközi vasúti menetjegyeket is olcsóbban vásárolhatnak, és szombatonként egy útitárssal is féláron utazhatnak belföldön, akár díjmentes kerékpárszállítással.

A kártyacsaládról bővebb információ a MÁV-START Zrt. honlapján a www.mav-start.hu oldalon olvasható, ahol érdemes az új kártya igénylések esetében figyelembe venni, hogy az év végi ünnepek miatt december 22. és január 5. között módosul a kártyagyártási idő.

MÁV-START Zrt.