Korlátozások a Budapest – Moszkva – Budapest közötti Tisza InterCity vonat közlekedésében

2014. február 20. csütörtök, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 15. péntek, 20.14

A MÁVINFORM - az Ukrán Vasúttól csütörtökön a koradélutáni órákban kapott értesítés alapján - tájékoztatja az Ukrajnába, illetve Oroszországba utazni szándékozó utasokat, hogy pályahelyreállítási munkák miatt, a mai naptól (február 20) kezdve további intézkedésig a Budapest-Keleti pályaudvarról Moszkvába 18.40 órakor induló Tisza InterCity (IC16 vonatjárat), illetve Moszkvából Budapest-Keleti pályaudvarra 11.20 órakor érkező Tisza InterCity (IC15 vonatjárat) csak Budapest – Lvov – Budapest között közlekedik.

A nemzeti vasúttársaságnak nincsenek információi a Lvov – Kijev – Moszkva közötti egyéb eljutási lehetőségekről.

A MÁV-START a Magyarországon váltott jegyeket és a hálókocsijegyeket kezelési költség levonása nélkül visszatéríti az utasoknak, amennyiben szándékukat a vonat indulása előtt jelezték a jegypénztárban és menetjegyüket, hálókocsijegyüket záradékoltatták.

Az utasok Ukrajnába, illetve Oroszországba irányuló, valamint visszaútra szóló előreváltott jegyeikkel az utazásról lemondhatnak. Kérhetik menetjegyük, hálókocsijegyük kezelési költség nélküli visszatérítését, amennyiben ezen szándékukat a menetjegy érvénytartam kezdete előtt jelezték a MÁV-START valamely nemzetközi jegypénztárában vagy személyes ügyfélszolgálatán és menetjegyüket, hálókocsijegyüket záradékoltatták.

A más vasútnál váltott jegyek záradékoltatása is szükséges, azonban a visszatérítést az utasnak a jegykiadó vasúttól kell kérnie.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM

(Kavalecz Imre sajtóügyeletes)