Korlátozás Németországban a viharos időjárás miatt

2013. október 28. hétfő, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 15. péntek, 20.25

A DB-től kapott tájékoztatás alapján a viharos időjárás miatt Németország északi, észak-nyugati régióiban a vasúti személyszállítás több vonalon

akadozik, illetve szünetel.

Frissítés, 2013. október 29. 12:00:

 

A MÁVINFORM a Német vasúttól kapott tájékoztatás alapján arról értesült, hogy a hétfői viharos időjárás miatt Németország északi, észak-nyugati régióiban a vasúti személyszállítás több vonalon akadozott, illetve szünetelt. Még mindig számítani kell korlátozásokra, indulás előtt érdeklődjenek a nemzetközi vasúti tudakozóknál.

Az aktuális hírek most arról szólnak, hogy a Westerland – Hamburg vasúti vonalszakaszt lezárták, a Flensburg – Hamburg szakaszon további intézkedésig szünetel a távolsági vonatforgalom. Több éjszakai vonatot törölnek.

A Kiel – Hamburg vasúti szakaszt is lezárták, a Norddeich – Leer – Oldenburg Bréma – Hannover szakaszon a távolsági vonatok közlekedése további intézkedésig szünetel, a vonalon, több helyen szakaszos lezárásra kell számítani.

A korábban érintett egyéb vonalszakaszokon a vonatközlekedés újra indult, ennek ellenére késésekkel, esetleges vonatelmaradásokkal még számolni kell Németország egyes vasútvonalain.

 

Hétfőn, a kerülő útirányként figyelembe vehető vonalak közül is több vonal járhatatlan volt, illetve Hannover túlterheltsége miatt az ICE/IC vonatok Nürnberg/Dresda irányából csak Berlinig közlekedtek. A Köln/Bonn – Hannover – Berlin viszonylatú ICE vonatokat törölték, csakúgy, mint az Amsterdam – Hannover közötti IC vonatokat. Több IC vonat rövidebb útvonalon közlekedett: a Hamburg – Dortmund – Köln – Mainz – Stuttgart / - Passau útvonalon, a Dresda- Lipcse– Hannover – Köln közötti IC vonatok csak Magdeburgig közlekedtek.

 

-----------------------------------------------------------------------------------

A 2013. október 28. 14.00 órás helyzet szerint a forgalom szünetel:

Hamburg – Berlin, Hamburg – Bremen, Bremen – Hannover, Hannover – Bielefeld vonalakon;

Hamm (Westf), Hannover – Padeborn – Hamm (Westf), Braunschweig – Magdeburg vonalakon.

A kerülő útirányként figyelembe vehető vonalak közül az alábbiak is járhatatlanok, illetve Hannover Hbf túlterheltsége miatt az alábbi intézkedéseket hozták:

Az ICE/IC vonatok Nürnberg/Dresden irányából Berlin – Hamburg felé csak Berlinig/től közlekednek;

Az Köln/Bonn – Hamm – Hannover – Berlin viszonylatú ICE vonatokat törölték;

Az Amsterdam – Osnabrück – Hannover viszonylatú IC vonatokat törölték;

Az ICE/IC vonatok Frankfurt/Würzburg irányából Hamburg felé csak Kassel/Göttingen/Hannoverig/tól közlekednek;

A Hamburg – Dortumund – Köln – Mainz – Stuttgart / - Passau közötti IC vonatok csak Dortmund/Münster/Osnabrück/Bremen-ig/től közlekednek;

A Dresden – Leipzig – Hannover – Norddeich/ - Köln közötti IC vonatok csak Magdeburgig/tól közlekednek

a további intézkedésig.