START Klub Társkártya

START KlubTájékoztatjuk utasainkat, hogy 2019. január 1-jétől megszűnik a START Klub Társkártya értékesítése. A 2019. január 1. után is érvényes START Klub Társkártyák, a rajtuk feltüntetett érvényességi időpont végéig továbbra is felhasználhatók 50%-os kedvezményű menetjegy vásárlására.

A START Klub Társkártya a kártya érvénytartamán belül a MÁV-START és a GySEV területén korlátlan számú 50%-os kedvezményt biztosít 2. kocsiosztályra bármely viszonylatban egy útra és menettéti útra, valamint „extra kedvezmények” igénybe vételére is jogosít. A kártyatulajdonosok igénybe vehetik a 15%-os nemzetközi RAILPLUS kedvezményt is.

Gyorsvonati pótjegy váltása alól Ön mentesül, ha a START Klub kártya bármelyik típusával rendelkezik, illetve az alapján vált 50%-os menetjegyet. A mentesség vonatkozik a START Klub kártya szombati kedvezményét igénybevevő útitársra is.

A START KLUB kártyával rendelkező utasok részére 25%-os kedvezményt biztosítunk a kerékpárjegy árából. A kedvezmény érvényes a START Klub 50%, START Klub Bónusz, a START Klub Prémium, START Klub VIP és a START Klub Társkártyákra. A kedvezményes kerékpárjegy a pénztárakban és az interneten megváltható, a jegykiadó automatákból azonban nem. A START Klub kártyával rendelkezők szombati díjmentes kerékpárszállításra vonatkozó szabályt nem érinti. Ezen ajánlatunk visszavonásig érvényes.

A kártyatulajdonosok Budapest közigazgatási határán belül menetjegy megváltása nélkül, ingyen utazhatnak a menetrendben rombusszal jelölt személy- és gyorsvonatokon. Az egykori BKSZ-határon belül, az elővárosi régióban utazva pedig csak a fennmaradó távolságra kell megváltani a menetjegyet, így csökken a km-távolság, ami a menetjegy árát meghatározza. Így havonta akár tízezer forint is megtakarítható.

Ki és kinek a részére igényelhet START Klub Társkártyát?

A START Klub Társkártya az 1 éves érvényességű START Klub 50%, START Klub Bónusz, START Klub VIP kártya tulajdonosa által a főkártya (a fenti kártya típusok valamelyike) tulajdonos házastársa/élettársa, gyereke, szülője, testvére, továbbá a főkártya tulajdonossal egy háztartásban élő személy részére igényelhető.

Hogy néz ki a Társkártya?

A Társkártya egyedi kártyaszámmal ellátott, bankkártya méretű, névre szóló, fényképes kártya 26 éven aluli és 26 éven felüli változatban. Mindkét változatban csak éves érvényességű Társkártya igényelhető. Egy főkártyához legfeljebb 2 db társkártya rendelhető a főkártya érvénytartama alatt. Névváltozás esetén a kártya az erről szóló igazolással együtt érvényes.

A kártya tartalmazza az érvényesség első és utolsó napját.

Mennyibe kerül a START Klub Társkártya?

A START Klub Társkártya ára megegyezik a félévre érvényes START Klub 50% kártya árával.

START Klub Társkártya -26: a kártyát a főkártya tulajdonos csak olyan házastárs/élettárs, gyerek, testvér részére igényelheti, aki az érvényesség első napján még nem töltötte be a 26. életévét. A kártya ára: 14 900 Ft

START Klub Társkártya 26+: A kártya ára: 19 900 Ft

Hol és hogyan igényelhető Társkártya?

START Klub Társkártya vasúti jegypénztárban, START Klub VIP/Bónusz kártya esetén ügyfélmenedzsereknél és Ügyfélközpontokban igényelhető fénykép és a megadott, a Társkártyára való jogosultságot igazoló melléklet egyidejű csatolásával.

A kitöltött igénylőlapot, fényképet és a mellékletet a személypénztáros részére kell átadni, aki ellenőrzi, hogy minden rovat kitöltésre, illetve minden megjelölt melléklet csatolásra került.

A kártya díját az igénylőlap átadásával egyidejűleg kell megfizetni. Az igénylés átvétele még nem jelenti azt, hogy az igénylő jogosult a társkártyára. Az igénylés elbírálása központilag történik. Ha a benyújtott iratok alapján az igénylő társkártyára nem jogosult, a befizetésének megfelelő féléves érvényességű kártyát fogja kapni.

A befizetés elismeréseként a személypénztáros hárompéldányos bizonylatot nyomtat a jegykiadógéppel, amelynek „Nyomtatvány/Nyugta” és „Nyomtatvány/Nyugta másolat” példányát átadja az utas részére. Az átadott nyugta a befizetést igazolja. Az átadott Nyugta másolat a befizetés napjától 1 hónapig, (de legfeljebb a kártya átvételéig) belföldön 50%-os kedvezményes árú menetjegy vásárlására jogosítja az igénylőt.

START Klub Társkártya átvétele

A megrendelt Társkártya személyesen vehető át a Menetjegyirodákban, az igénylőlapon megjelölt állomások egy kijelölt jegypénztárában, valamint az ügyfélmenedzsernél. Az átvétel helyéről a kártyaigénylő az általa jelzett módon, e-mailben vagy telefonon (SMS-ben) tájékoztatást kap. Az átvétel lehetőségét a Menetjegyiroda teljes nyitvatartási idejében, a kijelölt vasútállomásokon a hét minden napján 7:00-tól 19:00-ig folyamatosan biztosítjuk.

Ügyfélmenedzsereink, területi kollégáink elérhetőségét az oldal alján, a csatolt dokumentumban olvashatják.

START Klub Társkártya érvénytartamának meghosszabbítása

A START Klub Társkártya nem hosszabbítható meg, az érvényesség lejártával csak igényléssel szerezhető új Társkártya a korábbi vagy másik főkártya tulajdonos révén.

Elveszett Társkártya letiltása, pótlása

Elveszett START Klub Társkártya az érvényessége alatt 1 (egy) alkalommal méltányossági alapon pótolható. Az utas a pótlási igényét az Ügyfélszolgálaton keresztül, annak bármely elérhetőségén (személyesen, levélben, telefonon vagy e-mailen) jelezheti. A pótláshoz az utasnak meg kell adnia a nevét, születési idejét és a lakcímét, ezen kívül be kell mutatnia a rendőrségi feljelentésről szóló jegyzőkönyvet. Az elveszett kártya letiltásra kerül. A pótkártya elkészültéig az utas a kedvezményeket nem veheti igénybe.

A pótlás díja a pótkártya átvételekor fizetendő. Nem pótolható a Társkártya, ha:

az érvénytartamán belül már volt pótolva,

az érvénytartamból kevesebb, mint 1 hónap van hátra.

A START Klub Társkártya pótlásának díja az engedélyezést követően átvételekor fizetendő (5 000 Ft).

A kártyával vásárolt kedvezményes árú jegyekre az Üzletszabályzat és a Díjszabás rendelkezései vonatkoznak, amelyek ide kattintva érhetők el.

 
Letölthető dokumentumokMéretDátum
PDF icon START Klub Társkártya igénylőlap1.19 MB2018.02.01.