Ismét jelentős vasúti kedvezménnyel járható be Európa

2016. február 4. csütörtök, 08.53 / Utolsó módosítás: 2016. február 4. csütörtök, 12.47
Két hónapon át 15 százalékkal olcsóbban válthatunk nemzetközi bérletet

15 százalékos árengedménnyel juthat nemzetközi utazási lehetőséghez, aki 2016. február 1. és március 31. között Interrail Egyországos vagy 30 országban érvényes Interrail Globál vasúti bérletet vált. A kedvezményes bérletek a MÁV-START menetjegyirodáiban és nemzetközi pénztáraiban kaphatók.

A nemzetközi vasúti utazások közül egyre népszerűbbek azok a konstrukciók, amelyek egy út keretében több külföldi ország meglátogatását teszik lehetővé, és azok is, amelyekkel egy ország járható be körutazás jelleggel. Ezeket az utazási formákat az egész Európában, így Magyarországon is megvásárolható Interrail bérletcsalád biztosítja.

Vásárláskor kétféle bérlettípus választható: az Interrail Egyországos és az Interrail Globál. Míg előbbi azok számára kedvező, akik egy konkrét ország nevezetességeit fedeznék fel, utóbbi 30 országban érvényes, és használatával korlátlanul beutazhatók a részes országok vasútvonalai, sőt egyes magánvasutak is a választott kocsiosztályon. Az éjszakai járatokat, hálókocsis vagy fekvőhelyes elhelyezést választók a szállásköltségeiket is csökkenthetik, és a komfortos utazásnak köszönhetően pihenten érkezhetnek a célállomásra.

2016-ban újdonság, hogy 7 és 15 napos flexibilis bérletek is válthatók, ezek felhasználhatósági ideje ugyanúgy 1 hónap, mint a 10 napos bérleteké. Az 5 napos flexibilis bérletek érvénytartama 15 napra nőtt. Újdonság az is, hogy január 1-jétől az Interrail Globál bérlet a lakóhely szerinti országban is érvényes utazásra, így nem kell többé a határállomásig való eljutáshoz a bérlet mellé menetjegyet váltani. 2016-ban továbbá a 60 éven felüliek már az Egyországos bérletek között is igénybe vehetik a felnőtt bérletnél olcsóbb Senior ajánlatokat. Az érvényesség tartama több konstrukcióval választható: felnőtt, gyermek, szenior és ifjúsági kategóriában. A promóciós bérletekkel február 1. és május 16. között lehet megkezdeni az utazást.

Az Interrail Európa szerte népszerű termék, 2015-ben mintegy 250 ezer bérletet adtak el a vasúttársaságok, a MÁV-START csaknem ezer darabot értékesített, ezek többsége az egész Európában felhasználható Globál bérlet volt, a legkeresettebb úti cél pedig Németország, Franciaország, Svájc és Olaszország. A bérletet váltók hatvan százaléka 26 éven aluli fiatal, de családok és nyugdíjasok is növekvő számban élnek a kiváló ár-érték arányú, bármely korosztály által igénybe vehető utazási lehetőséggel.

Az Interrail bérletek forintért és euróért is megvásárolhatók a MÁV-START erre kijelölt nemzetközi pénztáraiban. Az értékesítő helyek listája és bővebb információ a MÁV-csoport honlapján az alábbi linken olvasható: http://mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas/interrail-berletek-egesz-europara.

***

Háttér:

Az Interrail rendszer jelenlegi elfogadó országai: Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Cseh Köztársaság, Dánia, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Luxemburg, Macedónia, Magyarország, Montenegró, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország.

Az Interrail vasúti bérlet megváltása további kedvezményeket is biztosít az utasoknak:

- ingyenes vagy kedvezményes utazás egyes autóbuszvonalakon,

- ingyenes vagy kedvezményes utazás egyes hajójáratokon,

- kedvezményes szállásfoglalási lehetőség egyes szállodákban,

- ingyenes vagy kedvezményes belépő az állami vasúti múzeumokba.

 

Hasznos tipp: érdemes okostelefonra letölteni az Interrail Rail Planner alkalmazást, amely segít megtervezni a vasúti utazást Európában! Az alkalmazás tartalmazza az európai menetrendeket, az Interrail bérlettulajdonosok által igénybe vehető kedvezményeket és sok más hasznos funkciót is. Számos funkciója internetkapcsolat nélkül is működik, tehát nincs hozzá szükség mobil adatkapcsolatra.

Budapest, 2016. február 4. 

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG