InterRail bérletekkel Európában – mától jelentős kedvezménnyel a vasúton

2014. február 7. péntek, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 15. péntek, 20.28

Budapest, 2014. február 7.A nemzetközi vasúti utazások esetében egyre népszerűbbek azok az utazási konstrukciók, amelyek egyszerre több külföldi ország meglátogatását is lehetővé teszik. Ezt az utazási formát az egész Európában, így hazánkban is megvásárolható InterRail bérletcsalád biztosítja az utasok számára. A tavalyi évben Magyarországon a MÁV-START összesen 762 darab InterRail bérletet értékesített, a legtöbben Svájcba, a Benelux államokba és Finnországba utaztak. Az InterRail Globál bérletek Európa-szerte most kedvezőbb áron, 15 %-os árengedménnyel vásárolhatók meg február 7. és március 31. között, amelyek legkésőbb június közepéig használhatók fel utazásra. Hazánkba tavaly ötezer külföldi vendég látogatott az InterRail bérletekkel.

A vasútvállalatok, így a MÁV-START éjszakai járatait, hálókocsis vagy fekvőhelyes elhelyezését választók még a szállásra szánt költséget is csökkenthetik, továbbá a kényelmes és komfortos utazásnak köszönhetően kipihenten érkezhetnek a célállomásra. Vásárláskor kétféle bérlettípus választható, így az InterRail Globál bérlet, illetve az InterRail Egyországos bérlet. Míg az utóbbi inkább azok számára kedvező választás, akik egyetlen ország nevezetességeit szeretnék felfedezni, addig az InterRail Globál bérlet 30 országban érvényes, használatával pedig korlátlanul beutazhatók a részes országok vasútvonalai, valamint egyes magánvasutak is a választott kocsiosztályon. Az érvénytartam többféle konstrukcióval választható, felnőtt, gyermek, senior és ifjúsági kategória szerint.

2013-ban a MÁV-START által értékesített több mint hétszáz InterRail bérlet többsége InterRail Globál volt. A bérletet váltó utasok hatvan százaléka 26 éven aluli fiatal, azonban az utóbbi években már a családok és nyugdíjasok is egyre inkább előnyben részesítik ezt a típusú utazási lehetőséget, kihasználva a bérletek előnyeit, miszerint minden korosztály számára igénybe vehetők és kiemelkedő ár-érték arányú utazási élményt biztosítanak. Európa-szerte a Globál bérletek forgalma tavaly közel hat százalékkal növekedett az előző évhez képest, így több mint kétszázhúszezer InterRail bérletet váltottak az utasok.

Az Eurail és InterRail bérlet ajánlatok menedzselését az európai vasúttársaságok által alapított, utrechti székhelyű Eurail Group GIE végzi. A magyar vasút 1971. január 1-je óta az Eurail stratégiai partnere. Az InterRail bérletet akár forintért akár euróért is meg lehet vásárolni a MÁV-START erre kijelölt nemzetközi pénztáraiban. Az értékesítő helyek listája valamint a bérletekkel kapcsolatos bővebb információk a MÁV-START Zrt. honlapján, a nemzetközi ajánlatok alatt tekinthetők meg.

 

Háttérinformációk:

Az InterRail rendszer jelenlegi elfogadó országai: Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Cseh Köztársaság, Dánia, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Luxemburg, Macedónia, Magyarország, Montenegró, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország.

Az InterRail vasúti bérlet megváltásával további kedvezményekből is részesedhetnek az utazók:

- ingyenes vagy kedvezményes utazás egyes autóbuszvonalakon

- ingyenes vagy kedvezményes utazás egyes hajójáratokon

- kedvezményes szállásfoglalási lehetőség egyes szállodákban

- ingyenes vagy kedvezményes belépő az állami vasúti múzeumokba.

Bővebb információ a bérletekről elérhető ide kattintva.

MÁV-START Zrt.