Füzesabony és Mezőkövesd között kedd éjjel is dolgoznak a helyreállításon

2014. június 11. szerda, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 15. péntek, 19.16

Mezőkövesd és Füzesabony között kedd éjjel is dolgoznak a baleset helyszínén, a műszaki mentésen, illetve a megsérült vágányzat helyreállításán. Várhatóan csak szerdán napközben indulhat meg ismét a vonatközlekedés azon a pályaszakaszon.

Kedden napközben a síneken maradt tehervagonokat már továbbították a helyszínről, most a sérült járművek eltávolítása történik vasúti daru segítségével. A kisiklott négy járművet vasúti kocsikra rakják és elszállítják a helyszínről az éjszaka folyamán.

Tekintettel arra, hogy a vasúti pálya is megsérült, több száz vasbetonaljzatot kell kicserélni és pótolni kell a megrongálódott síneket is, továbbá egy felsővezeték-tartó oszlopot. Amennyiben szükséges még egy vasúti darut is a helyszínre irányítanak, annak érdekében, hogy meggyorsuljon a mentési munka.

A munkák jelen állás szerint a vonatközlekedés Füzesabony és Mezőkövesd között csak szerdán napközben állhat helyre. A reggeli és a délelőtti órákban vonattal útra kelők számítsanak még a korlátozásokra és a késésekre, a vonatpótló autóbuszos közlekedésre is. A helyreállításáig a Budapest-Keleti pályaudvar – Füzesabony – Budapest közötti vonatok menetrend szerint közlekednek. Füzesabony és Mezőkövesd között vonatpótló autóbuszokkal lehet utazni. Mezőkövesd és Miskolc, illetve Miskolc és Mezőkövesd között óránként indítanak vonatokat. A Nyíregyházára, Sátoraljaújhelyre és Hidasnémeti felé utazóknak egy másik vonatba kell átszállniuk Miskolcon. A Debrecen – Nyíregyháza – Szerencs felől érkező InterCity vonatok csak Miskolcig közlekednek, onnan indulnak vissza Debrecen felé.

A MÁVINFORM javasolja: utazásuk előtt tájékozódjanak a menetrendről és az aktuális helyzetről a MÁV és a MÁV-START weboldalain (www.mav.hu, www.mav-start.hu), valamint a vonatinfón (http://vonatinfo.mav-start.hu/). Érdeklődhetnek telefonon is a MÁVDIREKT 06 40 49-49-49-es helyi tarifával hívható telefonszámán.

 

Budapest, 2014. június 10.

 

 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság – MÁVINFORM