Füzesabony és Mezőkövesd között egy vágányon megindult a vonatközlekedés

2014. június 12. csütörtök, 05.16 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 15. péntek, 20.18

A Budapest – Hatvan – Miskolc vasútvonalon Füzesabony és Mezőkövesd között csütörtök hajnaltól egy vágányon megindult a vonatközlekedés. Valamennyi vonat közlekedik, de a csúcsidőszakban 10-15 perces késésekkel még számolniuk kell az utasoknak.

A Budapest – Füzesabony – Miskolc és vissza viszonylatban minden sebes- és InterCity vonat közlekedik. A vasúti pálya végleges helyreállításáig a Budapest – Miskolc vasútvonalon 10-15 perces késések előfordulhatnak. A Füzesabony és Mezőkövesd közötti vasúti pályán még folytatják a másik vágány helyreállítását, ami még akár két hétig is eltart.

Emiatt a Miskolcról Füzesabonyig közlekedő személyvonatok csak Mezőkövesd állomásig közlekednek, onnan minden óra 30. percében induló vonatpótló autóbusz segítségével lehet eljutni Füzesabony állomásra.

Füzesabonyból Miskolc Tiszai pályaudvarig közlekedő személyvonatok Mezőkövesd állomásról indulnak. Mezőkövesd állomásra minden óra 5. percében induló vonatpótló autóbuszokkal lehet eljutni. A Hidasnémeti felé utazóknak egy másik vonatba kell átszállniuk Miskolcon.

Reggel 6 és 7 óra között, amíg a gyorsvonati és IC közlekedés nem indul be, a legtöbb vonat Füzesabonytól Miskolcig közlekedik

Budapest, 2014. június 12.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM

(kiadta: Kavalecz Imre sajtóügyeletes)