Füzesabony és Mezőkövesd között baleset miatt szünetel a vasúti közlekedés – vonatpótló buszokkal kell majd utazni

2014. június 10. kedd, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 15. péntek, 19.45

A Budapest – Hatvan – Miskolc vasútvonal egy szakaszán baleset történt, tehervonatból siklottak ki vagonok. A műszaki mentés ideje alatt az utasokat egy szakaszon vonatpótló autóbuszok szállítják majd, jelentős késésekkel számoljanak az erre utazók.

Kedden délután negyedkettőkor Mezőkövesd és Füzesabony között kisiklott egy tehervonat négy kocsija. A vagonok a másik pályatestre borultak, emiatt ezen a szakaszon nem lehetséges a vonatközlekedés.

A MÁV-START megszervezi a miskolci vonalon közlekedő vonatok helyett az autóbuszos közlekedést, illetve várhatóan a menetrend is módosulni fog. A korlátozás és a késések érintik a Budapest – Miskolc közötti InterCity és gyorsvonat járatainak utasait, továbbá a Budapest – Miskolc – Sátoraljaújhely közötti sebesvonatokat, a Budapest – Miskolc – Nyíregyháza – Debrecen közötti IC összeköttetést, illetve a Füzesabony – Miskolc – Hidasnémeti viszonylatú személyvonatok utasait is. Az utasokat várhatóan Mezőkövesd és Füzesabony között vonatpótló autóbuszok szállítják majd. Egyes vonatok rövidebb útvonalon közlekedhetnek, de vonatelmaradásokra is számítani lehet.

A baleset a nyílt vasúti pályán történt, melynek okáról egyelőre nincs információ. Feltehetően a vasúti pálya is megrongálódott, valamint a felsővezeték rendszer is megsérült. Személyi sérülés nem történt. A műszaki mentést és a helyszínelést már megkezdték a szakemberek. A helyreállítás hosszabb időt vesz igénybe, hiszen az oldalukra borult vagonokat ki kell emelni, s majd amennyiben műszakilag biztonságos el kell távolítani a nyílt pályaszakaszról. A baleset vizsgálatában a pályát üzemeltető MÁV Zrt. mellett a tehervonat tulajdonosa, a Rail Cargo Hungária Zrt. is részt vesz.

Budapest, 2014. június 10.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM

(kiadta: Kavalecz Imre sajtóügyeletes)