EFOTT: hosszabb vonatok Miskolcra és vissza

2014. július 18. péntek, 08.01 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 15. péntek, 19.24

Több kocsival megerősített vonatokkal és helyszíni információs szolgálattal készül a MÁV-START az idei EFOTT-ra. A rendezvény bejáratához közel a MÁV-START munkatársai menetrendi és díjszabási felvilágosítással is várják a fesztiválozókat: a kitelepült segítőket július 17-től 19-ig 11 és 19 óra között kereshetik kérdéseikkel a vasúton utazók. Folyamatosan figyelni fogja a rendezvény idején az utasforgalmat a MÁV-START az érintett vonalakon, és ahol szükséges és lehetséges, ott további kocsikkal erősíti a vonatokat. 

Budapest–Miskolc, 2014. július 14. – Miskolctapolca ad otthont az idei EFOTT-nak (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója). Miskolc vasúti megközelítése minden időszakban sűrű menetrendi kínálatú, hiszen Budapestről óránként, Debrecenből kétóránként indulnak vonatok a borsodi megyeszékhelyre. A fesztivál ideje alatt négy szerelvényt biztosan megerősít a MÁV-START: a július 15-én 16 órakor a Budapest Keleti pályaudvarról induló (528-as) sebesvonatot, a július 18-án 16:30-kor a Keleti pályaudvarról induló (IC 506-os) számú Sajó InterCity-vonatot, a július 19-én 9:30-kor a Keleti pályaudvarról induló (IC 564-es) Jázmin InterCityt, valamint a július 20-án 05:35-kor a Miskolc-Tiszai pályaudvarról induló (529-es) sebesvonatot.

Biztos ülőhelyet és komfortosabb utazást jelent, ha a fesztiválozók az InterCity-ket választják a vonatozáshoz. Ezen felül a helyjegyek előzetes értékesítéséből látja a MÁV-START, hogy milyen időszakban, milyen útvonalon lesz szükség további erősítésre. Aki teheti, váltsa meg a menetjegyét már elővételben, így elkerülhető a csúcsforgalom idején a pénztáraknál kialakuló sorban állás is.

Miskolc-Tiszai pályaudvarról közvetlen buszjáratok szállítják az utasokat a fesztivál helyszínére, erről részletes információ a Miskolci Közlekedési Vállalat Zrt. honlapján (www.mvkzrt.hu) olvasható.