Debrecenig vonatozik a Ferencváros

2016. február 4. csütörtök, 12.36 / Utolsó módosítás: 2016. február 4. csütörtök, 12.56
A labdarúgócsapatot a MÁV-START saját fejlesztésű IC+ kocsija szállítja
A Fradi focistái az IC+ kocsival utaznak

Vonattal, a MÁV-START saját fejlesztésű IC+ kocsijában utazott csütörtökön Debrecenbe, a DVSC elleni felkészülési mérkőzésre a Ferencváros labdarúgócsapata. A különkocsit tartalmazó menetrendszerinti járat már megérkezett a cívisvárosba, ahol 14 órakor kezdődik a zártkapus találkozó.

A Fradi focistái az IC+ kocsival utaznakJanuár 20-30. között Törökországban edzőtáboroztak az FTC futballistái, akik Belekben jobbára busszal közlekedtek. A változatosság és a csapatépítő jelleg miatt választotta a stáb ezúttal a közös vonatozást, amelyre korábban is volt már példa. A kötöttpályás közlekedés környezetkímélő volta, mint érv is a vasúti utazás mellett szólt, nem megfeledkezve arról sem, hogy egy vonaton szabadabban lehet útközben mozogni, mint egy buszon.  A MÁV-START menetrendszerinti járatában közlekedteti a klub által megrendelt különkocsit.

A nemzeti vasúttársaság szakemberei által Szolnokon kifejlesztett újgenerációs, IC+ vasúti kocsik két prototípusa 2014 októberétől utasforgalmi próbaengedéllyel szállított utasokat, majd 2015 júniusában megkapta a típusengedélyt a hazai és nemzetközi közlekedésre.

Budapest, 2016. február 4.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG