Csökkenő számú németországi és cseh buszjáratok

2012. szeptember 18. kedd, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 15. péntek, 19.43

Az elmúlt napok tapasztalatai alapján az egyik nemzetközi buszjáratokat közlekedtető cég jelentősen csökkentette a berlini járatainak számát, ami a prágai utasokat is érinti. A MÁV-START vonataival továbbra is biztonságosan, kiszámíthatóan, a hét minden napján, akár nappal, akár éjszaka is el lehet jutni – többek között – a német vagy a cseh fővárosba.

Pozsonyon és Prágán keresztül naponta három pár vonat – a Hungária, a Jeszenszky János (Jan Jesenius), és a Metropol – halad közvetlenül Berlinig. Prága ezeken felül elérhető még további három pár ­(a Jaroslav Hašek, a Slovan, és az Avala) vonattal is. A menetjegyek Prágába már 19 eurótól, Berlinbe pedig 29 eurótól elérhetők a nemzetközi pénztárakban.

Németországba naponta összesen nyolc pár közvetlen vonat jár: Berlinbe két pár nappal (a Hungária és a Jeszenszky János), valamint éjszaka a Metropol EN. A Jeszenszky János EuroCity tovább közlekedik Hamburgba. A Münchenbe utazók a Kálmán Imre éjszakai vonat vagy négy pár railjet közül választhatnak, az egyik pár railjet tovább közlekedik Frankfurtba is.

A hagyományos jegyek mellett, korlátozott számban kedvezményes jegyek is elérhetők, amelyek egy adott napra és vonatra válthatók, cseréjük és visszatérítésük nem lehetséges. Léteznek külön a kisebb csoportoknak, családoknak, baráti társaságoknak kialakított ajánlatok, akár 1. vagy 2. osztályra is. Utóbbi jegyek érvényessége egy hónap. A City-Star ajánlattal a 6 és 14 év közötti gyermekek szülő vagy nagyszülő kíséretében díjmentesen utazhatnak Németországba. További információk a www.mav-start.hu oldalon találhatók ide kattintva.

MÁV-START Zrt.