Budapest – Hatvan vasút: késések és elővárosi vonatkimaradások

2014. május 10. szombat, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 15. péntek, 20.19

szombaton 11 óra 16 perckor leszakadt vasúti felsővezetéket Aszód és Gödöllő között várhatóan csak délután kettő óra körül tudják megjavítani. A vonatok csak az egyik vágányon közlekednek. A Budapest – Hatvan – Miskolc vasútvonalon 20-30-40 perces késések várhatóak. A hatvani elővárosi vonatok egy szakaszon kimaradnak a menetrendből.

A helyreállításig a vonatok az említett pályaszakaszon csak az egyik vágányon közlekedhetnek. A Budapest – Hatvan vasútvonalon közlekedő elővárosi, továbbá a miskolci, egri és sátoraljaújhelyi távolsági és InterCity vonatok menetideje 20-30-40 perccel is meghosszabbodhat.

A MÁV-START a nagyobb késések és a torlódások elkerülése érdekében ideiglenes forgalomszabályozást léptetett életbe. A Budapest – Hatvan közötti elővárosi vonatok a Keleti pályaudvar és Gödöllő között ideiglenesen kimaradnak a menetrendből, ezek a járatok csak Hatvan – Aszód – Hatvan viszonylatban közlekednek. Gödöllő és Aszód között a kimaradt járatok utasait a Budapest – Miskolc, a Budapest – Eger, illetve a Budapest – Sátoraljaújhely viszonylatú sebes, gyors és InterCity vonatok szállítják el – ezek a vonatok most kivételesen minden állomáson és megállóhelyen megállnak Gödöllő és Aszód között. A Gödöllő és Aszód között felszálló utasoknak nem kell megfizetniük az IC, illetve gyorsvonati pótdíjat.

A Budapest – Hatvan közötti, kényszerű menetrend módosítás miatt a Budapest – Sülysáp közötti elővárosi vonatoknál is lesznek késések, tekintettel arra, hogy több vonatszerelvény a hatvani vonalról indul tovább a Keletiből Sülysápra.

A késésekért és kellemetlenségekért utasaink szíves megértését kérjük, türelmüket köszönjük!

 

Budapest, 2014. május 10.

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság - MÁVINFORM