VBKJ

Kedves Kollégánk!

 

Tájékoztatjuk Önt, hogy a MÁV-START Zrt. 2016. évben a Kollektív Szerződésben és annak módosításában foglaltak szerint Választható Béren Kívüli Javadalmazási (VBKJ) rendszer keretében választásának megfelelően bruttó 271.400,-Ft keretet biztosít.

Ezen kívül Ön 92.700,-Ft értékben alanyi jogú béren kívüli juttatásban részesül, melyet a munkáltató SZÉP Kártya vendéglátás alszámlára történő utalással teljesít.

A 2016. évi VBKJ rendszer elemeire vonatkozó legfontosabb szabályokat, és az egyes elemek igénybevételének lehetőségét a 2016. évi Tájékoztató Füzet tartalmazza.

A 2016. évi Tájékoztató Füzetet, a nyilatkozat kitöltéséhez szükséges segédleteket, valamint a nyilatkozati nyomtatványokat – ide értve az alanyi jogú (SZÉP Kártya vendéglátás) juttatás folyósításához szükséges nyilatkozatokat is - ezen az oldalon megtekintheti, letöltheti, szükség szerint kinyomtathatja.

A Tájékoztató Füzet segítséget nyújt a nyilatkozatok kitöltéséhez. A kitöltött nyilatkozatokat 2016. február 29. napjától kezdve lehet leadni a Humán Szolgáltatás Ügyfélszolgálati Irodákban.

Amennyiben Ön elektronikus bérjegyzéket kap, ezeket az anyagokat közvetlenül elektronikus úton is eljuttatjuk Önhöz.

Az elektronikusan kitöltött és kinyomtatott, vagy papír alapon kitöltött nyilatkozatokat két példányban, aláírva, a juttatások igényléshez szükséges nyomtatványokkal együtt legkésőbb 2016. március 11.-ig kell leadni a Humán Szolgáltatás Ügyfélszolgálati Irodáiban.

A számlák alapján igénybe vehető VBKJ elemek választása esetén az eddig felmerült számlákat a VBKJ nyilatkozat leadásával egyidejűleg, első alkalommal legkésőbb 2016. március 25.-ig lehet leadni.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy az alanyi jogú juttatás folyósításához nyilatkozatot kell leadniuk azoknak a munkavállalóknak, akik a VBKJ keretében nem választanak SZÉP Kártya juttatást. Részükre az alanyi jogú SZÉP Kártya vendéglátás alszámlára történő utalás feltétele, hogy az igényléshez szükséges nyilatkozati lapot (amely megegyezik a VBKJ utasítás 2/a. és 2/b. számú mellékletével) – a VBKJ nyilatkozattal együtt – leadja a Humán Szolgáltatás illetékes Ügyfélszolgálati Irodájában. Új belépés esetén a választott SZÉP Kártya szolgáltató  által kért nyomtatványokat is ki kell tölteni, melyhez segítséget a Humán Szolgáltatás Ügyfélszolgálati Irodáiban kaphat.

 

Humánerőforrás gazdálkodás