Vonattal fél áron lehet utazni Budapestre, a Nemzeti Vágtára

2014. szeptember 17. szerda, 14.17

Bármely belföldi állomásról 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a MÁV-START a Nemzeti Vágtára, a Budapest-Keleti, a Budapest-Nyugati vagy a Budapest-Déli állomásokra utazóknak. Idén szeptember 20-21. között rendezik meg a nemzeti lovas hagyományt felelevenítő programsorozatot, a kedvezmény meghirdetésével a MÁV-START szeretné megkönnyíteni az érdeklődők fővárosba eljutás

Már a rendezvényt megelőző napon meg lehet kezdeni az utazást, a kedvezmény ugyanis szeptember 19-én 0:00 órától érvényes, a visszautazást szeptember 22-én 24:00 óráig be kell fejezni. Csak akkor érvényes a jegy visszautazásra, ha azt a helyszínen, a Szépművészeti Múzeum előtt felállított információs sátorban a vasúttársaság munkatársai lebélyegzik. A menetjegyet érvényesíteni szeptember 20-án, szombaton 12:00 és 19:00 óra között, valamint 21-én, vasárnap 9:30 és 18:30 óra között lehet. A bélyegzés elmulasztása esetén az alkalmi menettérti jegyet az ellenőrzést végző munkavállaló a vonaton teljes árú menetjegyre egészíti ki menettérti útra, és pótdíjat is felszámít.

Másodosztályon, belföldi utazásra lehet igénybe venni a kedvezményt, az első kocsiosztályon utazáshoz a teljes árú kocsisosztály-különbözetet, feláras vonatokra (például gyors és InterCity vonatok) a pót- és helyjegy, vagy a gyorsvonati pótjegy díját külön meg kell fizetni.