Veszélyhelyzet megszűnése

A járványügyi veszélyhelyzet május végével megszűnt. Az egészségügyi, a védekezésben résztvevő szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi dolgozók, az orvostanhallgatók, valamint a rendőrök, katonák és közszolgálati tisztviselők június 14-én éjfélig utazhatnak díjmentesen.

Egészségügyi dolgozók díjmentes utazása

A Kormány 486/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete alapján a veszélyhelyzet ideje alatt az egészségügyi dolgozó és a koronavírus világjárvány elleni védekezésben közreműködő orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő hallgató munkája támogatása, a járványügyi feladatok ellátása érdekében díjmentes utazásra jogosult 2. kocsiosztályon 2022. június 14-ig.

Szociális, gyermekjóléti, közszolgálati, honvédelmi - és rendvédelmi dolgozók díjmentes utazása

A Kormány 582/2020. (XII. 15.) Korm. rendelete alapján a veszélyhelyzettel összefüggő, illetve a SARS-CoV-2 koronavírus-világjárvány következményeinek elhárítása érdekében szükséges feladatokat ellátó szociális, gyermekjóléti vagy gyermekvédelmi dolgozó, közszolgálati tisztviselő, honvédelmi - és rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának tagja díjmentes utazásra jogosult 2. kocsiosztályon 2022. június 14-ig.
 
Az aktuális járványügyi intézkedésekről további tájékoztatás az alábbi linken érhető el.