Vasúti fotópályázatot hirdet a Siemens

Magyarországon több százezer ember utazik vonattal naponta. Biztonságukat és kényelmüket szem előtt tartva a MÁV napjainkban is folyamatosan fejleszti a vasúti infrastruktúrát. Fotópályázatával a Siemens azokat kívánja megszólítani, akik nap mint nap tapasztalják a megújult vasútvonalak előnyeit. A résztvevők vasúti utazásaik során készített fényképeikkel 2016. szeptember 5. és október 31. között nevezhetnek. A győzteseket a vállalat értékes elektronikai eszközökkel jutalmazza.

„Vonatozz, fotózz, nyerj!” címmel fotópályázatot hirdet a Siemens Zrt. A pályázók a vonattal történő utazás során őket ért, kellemes és vidám élmények megörökítésével nevezhetnek. A résztvevők a MÁV vonalain történő utazás közben készített fotóikat 2016. szeptember 5. és október 31. között küldhetik be a vonatozzfotozznyerj.hu [KUKAC] siemens.com e-mail címre. Az utazás pillanatait megörökíthetik mobiltelefonnal vagy bármilyen digitális, illetve analóg fényképezőgéppel. A kiírásnak megfelelően egy résztvevő több, saját fotóját is nevezheti.

„A hazai vasúti közlekedés komoly fejlődésen ment át az utóbbi években. Számos vonal megújult, új szerelvények közlekednek. A régi, elöregedett infrastruktúrát korszerű, elektronikus biztosítóberendezések váltották fel. Ezek a berendezések a kívülálló számára láthatatlanul irányítják a vasútvonalakon a közlekedést, vágányutakat állítanak be, összehangolják a jelzők, váltók és sorompók működését és egyúttal szavatolják az állomások illetve a teljes vonal vasútüzemének biztonságát. Több új vonalon az utasok a biztonságos közlekedés mellett megújult vizuális és hangos utastájékoztatást is találnak, melyek összeköttetésben állnak a biztosítóberendezéssel és így automatikusan az aktuális helyzetről tájékoztatják az utasokat. Az esztétikusan megújult állomásokat is korszerű berendezések teszik kényelmesebbé. Mindez azt mutatja, hogy a MÁV és partnerei a folyamatos fejlődésre törekednek. A pályázattal az is célunk, hogy ezt a munkát megörökítsük, és bemutassuk, a vonat gyors, biztonságos és környezetbarát módozatot kínál a közlekedőknek ” – mondta el Ludvig László, a Siemens Zrt. Mobility divíziójának igazgatója.

Az 5 fős zsűri tíz nyertest választ, közöttük a Siemens értékes szórakoztatóelektronikai eszközöket oszt ki.

A pályázatról további információ az alábbi oldalon érhető el: www.siemens.hu/vonatozzfotozznyerj  


Siemens – Több mint 125 éve Magyarországon

A Siemens AG a világ több mint 200 országában van jelen és mintegy 350 000 munkatársat foglalkoztat világszerte. A 2015. szeptember 30-ával zárult gazdasági évben a vállalat 75,6 milliárd eurós árbevételt és mintegy 7,4 milliárd eurós adózás utáni eredményt ért el. A Siemens magyarországi jelenléte az első budapesti villamosvonal megépítésével, 1887-ben kezdődött. Az első hazai Siemens vállalat (Siemens & Halske Budapest) 1890-ben történt megalapítása óta – a II. világháborút követő kényszerszünettől eltekintve – a Siemens vezető szerepet játszik az ország modernizációjában, az infrastruktúra fejlesztésében. A magyarországi Siemens-csoport tagja a Siemens Zrt., a Siemens Healthcare Kft., valamint az evosoft Hungary Kft. A csoport tevékenysége az energia, az infrastruktúra, az ipar, és az egészségügy területére terjed ki.  Portfóliója magában foglalja komplex projektek kivitelezését, Siemens berendezések értékesítését és szállítását, valamint az olyan kapcsolódó szolgáltatásokat, mint a műszaki tanácsadás, a tervezés, a telepítés, az üzembe helyezés, a műszaki üzemeltetés, vagy a szerviz. Két termelő üzemében nemzetközi piacra állít elő részben hazai fejlesztésű termékeket, valamint a hazai szoftverfejlesztésben is érdekelt. A Siemens Zrt., valamint a csoporthoz tartozó további Siemens leányvállalatok az elmúlt öt évben több mint 800 fővel növelték foglalkoztatottaik számát. http://www.siemens.hu