Változik a közlekedési rend október 23-a miatt

2014. október 15. szerda, 08.26

A nemzeti ünnep és az ahhoz kapcsolódó munkanap-áthelyezés miatt októberben több napon módosul a vasúti közlekedés rendje. A MÁV-START Zrt. fokozott figyelmet fordít arra, hogy a vonatok az ünnepnapon és a hosszú hétvége alatt is az utasforgalom várható alakulásának megfelelően  közlekedjenek. 

Október 17-én, pénteken munkanapi (nem pénteki) menetrend lesz érvényben.

18-án, szombaton pénteki közlekedési rend szerint járnak a vonatok (aznap munkanap lesz október 24-e helyett).

22-én, szerdán ugyancsak pénteki menetrenddel számolhatnak az utazók.

23-án, csütörtökön a szombati közlekedési rend érvényes.

24-én, pénteken és 25-én, szombaton ünnepnapi menetrend szerint közlekedhetnek az utasok.

A vasárnapok menetrendjét a változások nem érintik.

A vasúttársaság – a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében – a tapasztalatok alapján az októberi hosszú hétvégére javasolja az utasoknak a menetjegyek, pót- és helyjegyek elővételi megváltását vagy azinternetes jegyértékesítés igénybevételét a www.mav-start.hu oldalon keresztül.

Az érintett napokon a várhatóan megnövekvő utasforgalom megfelelő kiszolgálása érdekében az összes rendelkezésre álló, üzemképes járművét közlekedteti a vasúttársaság, ahol a peronok hossza megengedi, ott egy vagy több kocsival megerősítve a szerelvényeket.

Az ünnepi közlekedési rend változásairól – a honlap mellett – érdemes tájékozódni a MÁV-START Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán, a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon.