UTAZÁS 2019 - Aktív hétvége van.

UTAZÁS 2019Magyarország első számú turisztikai vására a 42 éve megrendezésre kerülő Utazás kiállítás. A rendezvény középpontjában az élmények szerzése, a személyes kapcsolatok kialakítása és a látogatók minél szélesebb körű tájékoztatása áll. „ Aktív hétvége van.” szlogen értelmében egyedi, hosszú hétvégével várjuk az érdeklődőket a lehető legtöbb külföldi úti cél, belföldi turisztikai térség, utazáshoz kötődő szolgáltató cég bemutatkozásával. 2019-ben Algéria, Bács-Kiskun-megye és Kecskemét kerül fókuszba, mint a kiállítás díszvendégei, valamint a Várak és Kastélyok program, mint kulturális díszvendég.

ÚJDONSÁG: Budapest Boat Show is egyidejű rendezvénye lesz az Utazás kiállításnak, így az Afrika Expo és Vásárral, a Karaván Szalonnal, a 8. Járatlan Utakon Fesztivállal a kiállítás valódi élményforrás és aktív kikapcsolódás lesz.

A 2019. február 21. és 24. (csütörtök – vasárnap) között megrendezésre kerülő UTAZÁS 2019 Nemzetközi Turisztikai Kiállítás rendezvényre utazók részére 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosítunk (a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt). bármely belföldi vasútállomásról Budapest-Keleti, Budapest-Nyugati, Budapest-Déli, Zugló, Kőbánya-Kispest, Kőbánya felső és Kelenföld állomásokra állomásra.

UTAZÁS 2019A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. Az 1. kocsiosztály igénybevétele esetén a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni.

A kedvezmény nem vonatkozik feláras vonat igénybe vétele esetén az adott vonatra előírt felár (pótjegy, helyjegy, gyorsvonati pótjegy) díjára, azt külön meg kell váltani.

Az alkalmi menettérti menetjegy kizárólag a MÁV-START által üzemletett pénztárban vásárolható meg. Jegykiadó automatából, illetve elektronikus úton (e-ticket, otthon nyomtatott jegy, Vonatinfó alkalmazás) alkalmi menettérti jegy NEM vásárolható meg!

Az alkalmi menettérti jegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra szóló teljesárú menettérti jegy érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy legkorábban 2019. február 20-án 00.00 órától vehető igénybe és a visszautazást legkésőbb a rendezvényt követő napon, 2019. február 25-én 24.00 óráig kell befejezni.

UTAZÁS 2019Az 50%-os alkalmi menettérti jegy visszautazásra a rendezvény helyszínén történő bélyegzés után lesz érvényes.

A bélyegzés helye és ideje: HUNGEXPO Vásárközpont, a rendezvény nyitva tartási idejében a passzázson a III. fogadócsarnok előtt lévő Mobilpénztárnál.

2019. február 21-én, 22-én, 23-án (csütörtök-szombat) 10-18 h között, 24-én (vasárnap) 10-17 h között.

A bélyegzés elmulasztása esetén az alkalmi menettérti jegyet visszaútban a vonaton az ellenőrzést végző munkavállaló teljesárú menetjegyre egészíti ki menettérti útra és felszámítja a MÁV- START Zrt. Vasúti Menetdíjtáblázatok I. kötet C. fejezetében előírt pótdíjat is.

A helyszínen biztosítunk belföldi és nemzetközi vasúti menetjegy, valamint Budapest-bérlet vásárlási lehetőséget a MÁV-START mobilgépjárműnél.

Bővebb információ a rendezvényről: www.utazas.hungexpo.hu