Újabb 6 db FLIRT motorvonat áll forgalomba Budapest elővárosában

Flirt 2016 ősz2015 júliusában újabb 21db FLIRT típusú villamos motorvonat szállításáról írt alá szerződést a MÁV-START Zrt. és a Stadler Bussnang AG. Az első 6db vonatot még 2015-ben leszállította a gyártó, míg a tervek szerint az idei járművek az év végéig érkeznek Magyarországra, így már 123 darabosra bővül a FLIRT flotta, mely egyedülálló a típus tekintetében.

 

A 2016-ban érkező kontingensből 6db motorvonat a Budapest – Tatabánya – Oroszlány, és a Budapest – Tatabánya – Győr viszonylaton áll forgalomba.

A korszerű, akadálymentes, hatékony energiafelhasználású motorvonatok összesen 211 ülőhellyel rendelkeznek, végsebességük pedig 160 km/óra.

A motorvonatok a kor követelményeinek megfelelően korszerű utastájékoztató rendszerrel, légkondicionált, tágas, kerekesszékek és kerékpárok fogadására is alkalmas utasterekkel, mozgáskorlátozottak által is könnyen használható mosdóval, WIFI-vel, mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozókkal rendelkeznek. A járműveket a gyártó ETCS2 vonatbefolyásoló rendszerrel is ellátja, amely lehetővé teszi, hogy az európai uniós forrásokból felújított vasútvonalakon is 160 km/h sebességgel közlekedhessenek.

 

A fejlesztés az EU Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

EU