Tenkes napijegy

A Tenkes napijeggyel egy teljes napon át korlátlanul utazhatunk vonattal és helyközi autóbusszal a Villányi-hegység tágabb környezetében, a Pécs–Harkány–Mohács háromszögön belül fekvő települések között. Használatával eljuthatunk Villányba, ahol megkóstolhatjuk a helyi borokat, túrázhatunk a Szársomlyóra, vagy találkozhatunk a busókkal.

Tenkes szőlő

Mi a Tenkes napijegy?

A Tenkes napijegy adott naptári napon és az azt követő nap 4:00-ig érvényes turisztikai jegy, mely a Villányi-hegység tágabb környezetében, a Pécs–Harkány–Mohács háromszög területén belül lévő települések között közlekedő vonatokon és autóbuszokon korlátlan nyújt utazási lehetőséget.

Mennyibe kerül a Tenkes napijegy?

Egységesen 1490 Ft-ba.

Hol érvényes a Tenkes napijegy?

A Pécs – Mohács – Villány – Siklós – Harkány területen belül fekvő települések között a vonatokra és a helyközi autóbuszokra egyaránt.

A napijegy érvényességi területét részletesen az alábbi térkép ábrázolja. A jelölt települések között vonattal és helyközi autóbusszal is korlátlanul lehet utazni a jegy érvénytartamán belül.

Tenkes napijegy érvényességi terület

Nagyobb méretért kattintson a térképre, vagy töltse le 
 

Mikor érvényes a Tenkes napijegy?

A Tenkes napijegy 2023. július 1-től vásárolható meg. Hétvégén és ünnepnapokon egész évben, valamint iskolai szünetek idején minden nap elérhető, használható. A menetjegy a kiválasztott naptári napot követő napon 04:00 óráig érvényes. Az utazást az érvényességi idő végéig be kell fejezni.

Hol vásárolható meg a Tenkes napijegy?

A MÁV-START vasúti pénztáraiban, menetjegyirodáiban,a jegykiadó automatákból és a MÁV applikációból. A jegykiadó automatákban a „Helyi közlekedés”, az applikációban pedig a „Térségi, városi jegyek” menüpontból érhető el. 

A Tenkes napijegyet a Volánbusz nem értékesíti sem pénztáraiban, sem automatáiban, sem az autóbuszokon.

Közlekedési információk a Tenkes napijegy érvényességi területén

​Vonat:

Pécs–Villány–Mohács:
 
Egész nap jellemzően kétóránként, csúcsidőben óránként közlekednek személyvonatok Pécsről Villányba. Onnan átszállással – adott időszakokban közvetlenül – lehet tovább utazni Mohácsra, szintén jellemzően kétóránként. A részletes vasúti menetrendekről utasaink a jegy.mav.hu oldalon és a MÁV applikációból tájékozódhatnak.

Autóbusz:

Változatos útvonalakon közlekednek menetrend szerinti autóbuszok. Legsűrűbben a Pécs – Mohács és a Pécs – Harkány – Siklós – Villány útvonalakon, de a térség minden települését elérhetjük autóbuszokkal. A főbb vonalakon jellemzően legalább óránként-kétóránként közlekednek az autóbuszok, azonban az utazást mindenképp érdemes előre megtervezni, mert – főleg a kisebb falvak felé és/vagy hétvégén – ritkábban indulhatnak járatok. A pontos menetrendekről a menetrendek.hu  oldalon, illetve az azonos nevű applikációból lehet tájékozódni.
 

Kiknek ajánljuk a Tenkes napijegyet?

Pécs és a Villányi-hegység térségében élőknek, az ott üdülőknek, valamint a régióban kirándulni, túrázni vágyóknak. Napijegyünkkel felfedezhetők a régió természeti és kulturális értékei a Szársomlyó csúcsától a Villányi borvidéken át a harkányi és siklósi gyógyfürdőkig és a mohácsi busójárásig, valamint épített történelmi örökségünk Pécs történelmi belvárosától a Siklósi Várig.
Letölthető dokumentumokMéretDátum
PDF ikon Tenkes napijegy - felhasználási feltételek - 2023228.43 KB2023.06.30.