Takarítson meg időt és vásárolja meg a postán vonatjegyét!

Postai vonatjegy értékesítés

Kerülje el a közvetlenül a vonatindulás előtti pénztári sorban állás kényelmetlenségét, illetve annak kockázatát, hogy már nem lesz helye az IC-vonatokon, és váltsa meg menetjegyét elővételben, a postai ügyintézés során!

Mely postákon és milyen típusú jegyeket vásárolhatok?

Az árusításra kijelölt postákon valamennyi belföldi viszonylatra megvásárolhatja teljes árú, vagy kedvezményes

  • bérletét, vagy
  • feláras vonatokra szóló pót- és helyjegyét, illetve gyorsvonati pótjegyét, vagy
  • akár kerékpár és élőállat jegyét.

A vasúti jegypénztárakhoz képest miben tér el a postai jegyvásárlás?

A vasúti jegypénztárakhoz képest csupán annyi az eltérés, hogy a megvásárolt jegyek visszatérítésére, cseréjére, valamint csoportos utazások és nemzetközi jegyek vásárlására a postákon nincs lehetőség. Ilyen igények esetén továbbra is a vasútállomásokon történő ügyintézés javasolt, illetve amennyiben az kényelmesebb Önnek, úgy a visszatérítésre, kártérítésre vonatkozó igény az árusító postákon is benyújtható további ügyintézésre.

A jegyvásárlás mellett a vasúti utazással kapcsolatos egyéb információkat is kaphatok a postákon?

Természetesen a postai munkatársak a jegyértékesítéshez kapcsolódó információkról, így például menetrendről, elérhető kedvezményekről is felvilágosítást tudnak adni, azonban a jegykiszolgálás gyorsítása érdekében a vasúti utazással kapcsolatos részletes információkért továbbra is elsősorban a MÁV-START információs csatornáit (MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatot, a MÁV mobiltelefonos alkalmazást, vagy honlapunkat) érdemes használnia.