Programajánló: Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó

Planet 2021

Ha Önt is érdekli a fenntartható fejlődés, a környezettudatos életmód, a megújuló energiák lehetőségei, látogasson el a Planet Budapest 2021 Fenntartósági Expo és Világtalálkozó rendezvényre! A rendezvényre való utazáshoz 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosítunk.

A rendezvény helyszíne

Budapest, Hungexpo, Kongresszusi és Kiállítási Központ (1101 Budapest, Albertirsai út 10.), amely könnyen megközelíthető vonattal is.

Utazási kedvezmény

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. a 2021. november 29. és december 05. között megrendezésre kerülő „Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expo és Világtalálkozórendezvényre egyénileg utazók részére 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról Budapest-Keleti, Budapest-Nyugati, Budapest-Déli, Kelenföld, Kőbánya-Kispest, Kőbánya felső, Kőbánya alsó és Zugló vasútállomásokra.

A felhasználás feltételei

Alkalmi menettérti kedvezmény egyénileg utazóknak

A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. osztályon vehető igénybe, 1. osztály igénybevétele esetén a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat, valamint a felmerülő felárat meg kell fizetni.

A kedvezményes árú menetjeggyel az utazást legkorábban a rendezvény első napját megelőző nap, 2021. november 28-án 0:00 órától kezdhető meg és a visszautazást legkésőbb a rendezvény végét követő napon, december 06-án 23:59 percig be kell fejezni. Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra a rendezvény helyszínén történő bélyegeztetés után érvényes.

Diákcsoportok díjmentes utazása

„A JÖVŐ HŐSEI” („Herous of the Future”) Ifjúsági élményprogramra előzetesen regisztrált diákcsoportok a mellékelt fogadónyilatkozat alapján a területileg illetékes szolgáltatásértékesítővel történt egyeztetést követően egyedi engedélyszám alapján válthatják meg díjmentes menetjegyüket (és szükség esetén díjmentes helyjegyüket) a kijelölt vasúti pénztárban 2. kocsiosztályra. 10 fő diák mellé 1 fő kísérőnek is jár a díjmentes utazási kedvezmény. A díjmentes menettérti menetjegy a fogadónyilatkozaton feltüntetett napot megelőző nap 00:00 órától a megjelölt napot követő nap 23:59 percig érvényes utazásra.

Bélyegeztetés

Visszautazáshoz mind az alkalmi menettérti jegyet, mind a diákok díjmentes csoportos jegyét a rendezvény helyszínén le kell bélyegeztetni.

Bélyegeztetés helye: a HUNGEXPO területén F1-es és F3-as fogadócsarnok.

Vonatok indulásának időpontjai az oda- és visszautazáshoz

A rendezvény ideje alatt Kőbánya felsőn az alábbi vonatok kerülnek megállításra:

80a vonal

Odautazás
vonatszám, útvonal
Kiindulási állomás Indulás időpontja Érkezés időpontja
IC189 (Hernád-Zemplén IC) (Hidasnémeti és Sátoraljaújhely – Miskolc – Bp.-Keleti) Hidasnémeti 6:26  9:30
IC682 (Tokaj IC) (Püspökladány – Debrecen – Nyíregyháza – Tokaj – Miskolc – Bp.-Keleti) Püspökladány 6:18 10:30
Visszautazás
vonatszám, útvonal
Kiindulási állomás Indulás időpontja Érkezés időpontja
IC568 (Tulipán IC) (Bp-Keleti – Miskolc – Nyíregyháza – Debrecen – …)  Bp.-Keleti 15:30 leszállási állomástól függ
NIC186 (Hernád-Zemplén IC) (Bp.-Keleti – Miskolc-Tiszai – Hidasnémeti és Sátoraljaújhely) Bp.-Keleti 16:30 leszállási állomástól függ

120a vonal

Odautazás
vonatszám, útvonal
Kiindulási állomás Indulás időpontja Érkezés időpontja
IC759 (Békés IC) (Lökösháza – Békéscsaba – Szolnok - Bp.-Keleti) Lőkösháza 6:47 9:50
IC7507 (Békés IC) (Lökösháza –  Békéscsaba – Szolnok - Bp.-Keleti) Lőkösháza 7:47 10:50
Visszautazás
vonatszám, útvonal
Kiindulási állomás Indulás időpontja Érkezés időpontja
IC7406 (Békés IC) (Bp.-Keleti – Szolnok – Mezőtúr – Békéscsaba) Bp.-Keleti 16:10 leszállási állomástól függ
IC756 (Békés IC) (Bp.-Keleti – Szolnok – Békéscsaba – Lökösháza) Bp.-Keleti 17:10 leszállási állomástól függ

Menetjegyek ellenőrzése

A bélyegzés elmulasztása esetén az alkalmi menettérti jegy visszautazásra érvénytelen. Az utas részére a menetjegy ellenőrzést végző munkavállaló teljesárú egyúti jegyet (vagy az utast megillető egyéb kedvezményes egyúti jegyet) szolgáltat ki és felszámítja a Vasúti Menetdíjtáblázatok I. kötet C. fejezet 2.\a) pontban előírt pótdíjat is.

Ha a diákcsoport visszaút alkalmával nem tudja felmutatni a fogadónyilatkozatot és/vagy a lebélyegeztetett díjmentes menetjegyet, akkor az utasok részére a teljesárú, illetve az őket megillető egyéb kedvezmény alapján kell a menetdíjat elszámolni és a Vasúti Menetdíjtáblázatok I. kötet C. fejezet 2.\a) pontban előírt pótdíj is felszámításra kerül.

Kellemes utazást kívánunk!

További információkért látogasson el a Planet Budapest hivatalos oldalára.