Összvonalas éves bérlet

Tájékoztatjuk utasainkat, hogy 2019. január 1-jétől megszűnt a névre szóló összvonalas bérlet értékesítése. A 2019-es évben érvényes bérletek a lejáratukig továbbra is használhatók. 

Tudnivalók a már korábban megvásárolt névre szóló összvonalas bérletekkel kapcsolatban:

A bérletjegyen fel van tüntetve az utas neve és személyi igazolványának száma.

A bérletjeggyel csak a jogos tulajdonosa utazhat. A bérletjegy csak személyi igazolvánnyal együtt érvényes, más személy részére nem írható át.

A vasút a bérletjegy tulajdonosának névváltozása esetén a névátírást díjtalanul végzi, Budapesten, a Nyugati pályaudvaron, a 10-es vágány mellett, az I. emelet 25-ös irodában.

Az éves bérletjegy 1 évig, az utas által megjelölt naptól a következő év ugyanolyan napját megelőző napig érvényes. A vasút a bérlet érvényességének első és utolsó napját kéziratilag feltünteti a jegyen.

A bérletjegy a MÁV-START Zrt. belföldi szolgáltatási területén a menetrendben meghirdetett valamennyi vonatán a jegyen feltüntetett kocsiosztályon érvényes. Feláras vonatokon – a gyorsvonati pótjegy kivételével -  IC felár, azaz pót- és helyjegy, pótjegy, helyjegy külön megváltása mellett használható fel. A 2. kocsiosztályra érvényes bérletjegy 1. kocsiosztályon a teljesárú kocsiosztály különbözet megfizetése mellett érvényes.

A GYSEV Zrt. Magyarországi vonalhálózatára, illetve nemzetközi utazás magyarországi vonalszakaszára a bérletjegy nem érvényes.

A bérletjegy ára nem visszatéríthető.