Múzeumok éjszakája 2018

Múzeumok Éjszakája 2017A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít az ország bármely belföldi állomásáról Budapestre, Debrecenbe, Miskolcra, Szegedre, Szolnokra, Nagykanizsára, Püspökladányra, Vámosgyörkre, Sopronba, Nagycenkre, Győrbe, Szombathelyre, valamint Pécsre mint kiemelt helyszínre azoknak, akik vonattal utaznak a Múzeumok Éjszakája 2018. június 23-án estétől másnap hajnalig tartó rendezvényeire. A kedvezményes menetjeggyel az utazás legkorábban a rendezvény napját megelőző napon, június 22-én, pénteken, 0.00-tól kezdhető meg. A visszautazást legkésőbb a rendezvény zárását követő napon, június 25-én, hétfőn, 24.00-ig kell befejezni.
A Budapestre látogatók esetében a kedvezmény a látogatást igazoló karszalag és az 50%-os alkalmi menettérti jegy visszautazáskor történő felmutatása mellett érvényes. A vidéki városokba utazók esetében az 50%-os alkalmi menettérti jegyet az érvényesítéshez a rendezvény helyszínén – a programban részt vevő múzeumok valamelyikében – le kell bélyegeztetni.

A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehető igénybe. 1. kocsiosztály igénybevétele esetén a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni. Feláras vonat igénybevétele esetén az igénybe venni kívánt vonatra érvényes felárat meg kell fizetni.

A START Klub kártyával rendelkezők a Múzeumok Éjszakája programjain ingyenesen vehetnek részt kártyájuk felmutatásával.
 
A nemzeti vasúttársaság 2018-ban is számos programmal készül a június 23-án megrendezendő Múzeumok Éjszakájára: ezúttal Debrecenben, Miskolcon, Nagykanizsán, Pécsett és Püspökladányban, valamint Szegeden, Szolnokon, a Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton és a budapesti Magyar Vasúttörténeti Parkban ismerkedhetnek meg az érdeklődők a vasút titkaival. Ismerje meg a részletes programot!
 
Figyelem! Az előzetes regisztrációhoz kötött programok esetében a START Klub kártyával belépni szándékozóknak is jelezniük kell részvételi szándékukat az adott intézménynél. Néhány, kizárólag erre az alkalomra meghirdetett programra csak díjfizetés ellenében lehet belépni. Kérjük, hogy a kedvezmények igénybevételének lehetőségeiről minden esetben előzetesen tájékozódjanak a választott intézményeknél!