A MÁV-START a helyszínen is segíti a SZIGET Fesztivál résztvevőit

2015. augusztus 12. szerda, 14.26 / Utolsó módosítás: 2015. augusztus 12. szerda, 14.27

A SZIGET Fesztivál látogatóinak kényelme és az állomási pénztárak tehermentesítése érdekében a SZIGET városközpontba települt jegypénztárral, megerősített nemzetközi járatokkal, a Keleti pályaudvaron állomási információs szolgálattal, speciális térképes szórólapokkal segíti a vasúttársaság az idei rendezvény eredményes lebonyolítását.

[[{"fid":"16527","view_mode":"width_460_colorbox","attributes":{"alt":"Sziget","title":"Sziget","style":"margin: 10px; float: left;","class":"media-element file-width-460-colorbox"},"fields":{"format":"width_460_colorbox","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Sziget","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Sziget"},"type":"media"}]]

A korábbi évekhez hasonlóan idén is lehetőség van belföldi és nemzetközi menetjegyek, bérletek vásárlására a SZIGET városközpontban található pénztárkonténerben. A MÁV-START munkatársai készséggel állnak a szigetlakók rendelkezésére, hogy segítsenek megtalálni a legkedvezőbb vasúti eljutási lehetőséget és a legolcsóbb elérhető ajánlatot, legyen szó akár egy bécsi kirándulásról, akár egy több hetes európai körútról. Vasárnapig naponta 11 és 20 óra között tart nyitva a pénztár, hétfőn 8-tól 11 óráig várja az utasokat.

Amennyiben az utas belföldi utazásához nem jogosult kedvezményre, a rendezvény ideje alatt a SZIGET pénztárban korlátlan számban válthat a MÁV-START vonalaira belföldi teljesárú menetjegy helyett 20 százalékos kedvezményes menetjegyet elővételben akár későbbi időpontokra is.

Az augusztus 17-éig tartó 23. SZIGET Fesztivál Európa legnagyobb zenei rendezvénye, melyre csaknem 70 országból érkeznek látogatók. Az eseményre évek óta rengeteg szigetlakó utazik vonattal, ami a nyári nemzetközi forgalomban jelentős többletterhelést eredményez. A vasúttársaság megerősíti nemzetközi járatait és augusztus 17-én 12 óra 10 perckor SZIGET mentesítő vonatot indít Budapestről Bécsbe.

A MÁV-START a SZIGET Fesztiválra utazóknak 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármelyik belföldi állomásról a fővárosba és vissza.

A részletekről bővebb információ kapható a vasúti pénztárakban, ügyfélszolgálatokon, a MÁVDIREKT (06-40-49-49-49) vonalán vagy a MÁV-csoport honlapján (www.mavcsoport.hu).

A nyári időszakban megnövekszik a nemzetközi utazások száma, ezért a MÁV-START javasolja, hogy a Keleti pályaudvar és Kelenföld állomás nemzetközi pénztárai helyett az utasok válasszák az online jegyvásárlást. Budapesten rövidebb várakozási időre kell számítani a József Attila utcai Menetjegyirodában, a Nyugati vagy a Déli pályaudvar, illetve Kőbánya-Kispest állomás nemzetközi pénztáraiban, továbbá a Wasteels, Neckerman, Blaguss és Ibusz partneri pénztárakban.