A MÁV Csoport magyar járműfejlesztést mutat be az InnoTrans nemzetközi vasúti kiállításon

2014. szeptember 23. kedd, 09.45

A kedden kezdődő InnoTrans nemzetközi vasútijármű és közlekedéstechnikai kiállításon a hazai vasúti szektort képviselő vállalatok mellett a MÁV Csoport is részt vesz kiállítóként. A vasúttársaság a MÁV-START saját fejlesztésű és gyártású IC+ személykocsiját mutatja be a Berlinben, szeptember 23-26-ig zajló, legnagyobb és legjelentősebb vasútszakmai összejövetelen, amely a következő évek, évtizedek kötöttpályás fejlesztési irányait, csúcstechnikáját vonultatja fel.

Az 1996. óta kétévente, Berlinben megrendezett InnoTrans nemzetközi vasútijármű- és közlekedéstechnikai kiállításon a MÁV Csoport saját fejlesztésű és gyártású termékkel jelenik meg. A kedden kezdődő vásáron kiállítják a MÁV-START Szolnokon gyártott IC+ személykocsiját. Így mód nyílik arra, hogy az újjáéledő magyar vasúti járműgyártás korszerű termékét a külföldi vasútvállalatok, világpiaci szereplők szakemberei és az érdeklődő nagyközönség is kívül-belül megnézze. A vasút európai reneszánsza, a prognosztizálható nyugat- és kelet-európai piaci trendek miatt fontos a MÁV Csoport számára, hogy saját gyártmányával tud megjelenni a rangos szakkiállításon.

Amellett, hogy a hazai vasúti szektor és a MÁV szakemberei az expón tapasztalatot gyűjtenek a következő évek, évtizedek kötöttpályás fejlesztési irányairól, csúcstechnikájáról, mód nyílik a személyes találkozókra is. A napokban a MÁV delegációja is több tárgyalást folytat jelentős piaci szereplőkkel.

Az InnoTrans kiállításhoz időzítve tartja meg ma berlini üléseit a Nemzetközi Vasútegylet (UIC) és a CER (Európai Vasúti és Infrastruktúra Társaságok Közössége). Ezeken vezetői bizottsági tagként Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója is részt vesz. Mindemellett a MÁV felső vezetői meghívást kaptak a Német Vasútipari Szövetség (VDB), továbbá a Deutsche Bahn (DB) és a Német Szövetségi Közlekedési Minisztérium hétfő esti közös rendezvényére is.

(A MÁV-START kiállítóhelye az InnoTrans 9. csarnok 708. standján és a G4/2-es szabadtéri területen tekinthető meg.)