Kerékpárszállítás a távolsági viszonylatokon

Ha belföldi kirándulást tervez, nem kell otthon hagynia kerékpárját!

Kerékpárosok a Flirt-ön

BALATON

Az északi és a déli parton valamennyi gyorsvonaton biztosított a kerékpárszállítás, 2-12 db kerékpárhely áll rendelkezésre. Áprilistól péntek délután, illetve hétvégén egyes vonatokban nagykapacitású kerékpárszállító kocsi is közlekedik a Balatonra. Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre és kerékpárjegyre / kerékpáros túrajegyre van szükség.

Nagy kapacitású kerékpárszállító kocsik az alábbi vonatokban közlekednek a Balatonra

BUDAPESTRŐL A BALATONRA (Érvényes: 2018. szeptember 23-ig)

Az északi partra
pénteken szombaton vasárnap
976 sz. gyorsvonat Budapest‑Déli ind. 15:55 972 sz. gyorsvonat Budapest‑Déli ind. 8:00 19722 sz. sebesvonat Budapest‑Déli ind. 8:25
Tapolca érk. 18:57 Tapolca érk. 10:57 Tapolca érk. 12:10
  19722 sz. gyorsvonat Budapest‑Déli ind. 8:25  
Tapolca érk. 12:10
A déli partra
pénteken szombaton vasárnap
204 / 866 sz. Gradec gyorsvonat Budapest‑Déli ind. 15:35 842 sz. gyorsvonat Budapest‑Déli ind. 7:35 842 sz. gyorsvonat Budapest‑Déli ind. 7:35
Keszthely érk. 18:20 Nagykanizsa érk. 10:40 Nagykanizsa érk. 10:40
856 sz. gyorsvonat Budapest‑Déli ind. 17:35 852 sz. gyorsvonat Budapest‑Déli ind. 9:35  
Nagykanizsa érk. 20:42 Nagykanizsa érk. 12:40

A BALATONRÓL BUDAPESTRE

Az északi partról
pénteken szombaton vasárnap
nem közlekedik 975 sz. gyorsvonat Tapolca ind. 13:01 19713 sz. sebesvonat Tapolca ind. 15:50
Budapest‑Déli érk. 15:59 Budapest‑Déli érk. 19:44
19713 sz. sebesvonat Tapolca ind. 15:50 971 sz. gyorsvonat Tapolca ind. 17:01
Budapest‑Déli érk. 19:44 Budapest‑Déli érk. 19:59
A déli partról
pénteken szombaton vasárnap
nem közlekedik nem közlekedik 843 sz. gyorsvonat Nagykanizsa ind. 15:08
Budapest‑Déli érk. 18:24
853 sz. gyorsvonat Nagykanizsa ind. 17:10
Budapest‑Déli érk. 20:24

TISZA-TÓ

A Tisza-tó környéki regionális vonatok jelentős részén kerékpárszállító szakasszal ellátott vonat közlekedik, melyben egyszerre 2-12 db kerékpár szállítható. Budapestről a Tisza-tó füzesabonyi vagy kál-kápolnai átszállással közelíthető meg. Utóbbi vonalon korlátozott kerékpárszállítási lehetőség áll rendelkezésre, ezért javasoljuk, hogy kerékpáros utazásukat már 4 fő esetén is jelentsék be munkatársainknál.

A regionális vonatokon utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre / kerékpáros túrajegyre van szükség. Budapestről gyorsvonati pótjegyet is kell váltani.

FERTŐ TÓ

A Fertő tó kiváló úticél a vízparti üdülésre vágyóknak. A környéket érdemes kerékpárral bebarangolni és megcsodálni egyedülálló növény- és állatvilágát. A tó egy átszállással érhető el  kerékpáros utasaink számára. A Budapestről Győrbe közlekedő személyvonatokról kell Győrben átszállni a Sopronba közlekedő személyvonatokra. Vonatonként 6 db vagy 12 db kerékpár szállítható (a vonat hosszától függően) a korszerű, alacsonypadlós, klimatizált motorvonat többcélú terében. Az utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre / kerékpáros túrajegyre van szükség.

MISKOLC FELÉ, ZEMPLÉNBE

Ha zempléni kerékpártúrát tervez, válassza a Budapestről Füzesabonyon, Miskolcon át Sátoraljaújhelyig közlekedő sebesvonatokat, melyek egy részén 4 db kerékpár szállítható. Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

SZEGED FELÉ

A Dél-Alföld legnagyobb városa sok látnivalót kínál az ide látogatóknak. Biciklijét se hagyja otthon, hiszen a Budapest és Szeged között közlekedő InterCity vonatokon a kerékpárszállító szakasszal ellátott kocsiban 8-12 db kerékpár szállítható, kerékpárjegy és kerékpár helyjegy váltása mellett.

BAKONY

Ha bakonyi túrát tervez, Budapestről Veszprémbe a gyorsvonatok egy részén 6 db kerékpár szállítható a korszerű, alacsonypadlós, klimatizált motorvonatokon. Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

MÁTRA

Ha a Mátrába kirándul és kerékpárját is magával vinné, a Vámosgyörk és Gyöngyös között közlekedő regionális vonatokon 12 db kerékpár szállítható. Budapestről a Mátra vámosgyörki átszállással közelíthető meg. A regionális vonatokon utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre van szükség. Budapestről gyorsvonati pótjegyet is váltani kell .

EGER ÉS A BÜKK

Ha a történelmi emlékeket idéző, kitűnő borai által híressé vált Egerbe vagy a barlangokban bővelkedő, festői Bükk hegységbe kirándulna, válassza az Eger és Budapest között kétóránként közlekedő vonatainkat, melyek egy részén biztosított a kerékpárszállítás (vonatonként 6 db vagy 12 db kerékpárhely, a vonat hosszától függően). Egerbe valamennyi járatunk korszerű, alacsonypadlós, klimatizált motorvonat. Az utazáshoz menetjegyet, gyorsvonati pótjegyet és kerékpárjegyet kell váltani.

KISKUNSÁG

A táj az ember és a természet sok száz éves együttélésének emlékeit őrzi, szépsége minden évszakban elvarázsolja az ide kirándulókat. Ha kerékpárral indul útnak, válassza a Budapest – Kunszentmiklós-Tass – Kelebia vonalon közlekedő vonatainkat, melyek jelentős részén 6 db kerékpár szállítható a korszerű, alacsonypadlós, klimatizált motorvonat többcélú terében. Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

DEBRECEN, NYÍREGYHÁZA FELÉ

A Budapestről Cegléden, Szolnokon, Püspökladányon, Debrecenen és Nyíregyházán át Záhonyig közlekedő sebesvonatok egy részén 6 db kerékpár szállítható. A kerékpár akasztó kampók a kocsi előterében találhatóak (kocsinként 2 db). Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

DUNÁNTÚLI-DOMBSÁG

Ha lankás dombvidékre, szelídebb lejtőkre vágyik, válassza utazásához a Budapestről Sárbogárdon át Dombóvárra közlekedő személyvonatot, melyen 6 db kerékpár szállítható a korszerű, alacsonypadlós, klimatizált motorvonat többcélú terében. Az utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

Az információk tájékoztató jellegűek, kérjük tájékozódjon a címlapról elérhető menetrendi keresőből.

Kerékpárszállítás a távolsági viszonylatokon

Nemzetközi kerékpárszállítás

A nemzetközi kerékpáros eljutási lehetőségekről a linkre kattintva tájékozódhat.

 

Kerékpárszállítás

Letölthető dokumentumokMéretDátum
PDF icon Kerékpárszállítás a távolsági viszonylatokon328.54 KB2018.09.11.