Kerékpárszállítás a távolsági viszonylatokon

Ha belföldi kirándulást tervez, nem kell otthon hagynia kerékpárját!

EGER ÉS A BÜKK*

Kerékpárosok a Flirt-önHa a történelmi emlékeket idéző, kitűnő borai által híressé vált Egerbe vagy a barlangokban bővelkedő, festői Bükk hegységbe kirándulna, válassza a Budapest és Eger között óránként közlekedő interrégió vonatainkat, melyeken 6-12 db kerékpár szállítható (a vonat hosszától függően) a korszerű, alacsonypadlós, klimatizált motorvonat többcélú terében. Az utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

MISKOLC FELÉ, ZEMPLÉNBE*

Újabb IC+ többcélú teres kocsik álltak forgalomba az InterCity járatokban, ezáltal növekszik az elszállítható kerékpárok száma, elérhetővé válik a Keleti pályaudvarról Miskolc, Szerencs, Tokaj, Nyíregyháza. Az InterCity vonatokon 8 db kerékpár szállítható. Az utazáshoz a menetjegy mellett a pót- és helyjegy, illetve a kerékpárjegy és a kerékpárhelyjegy váltása kötelező.

DEBRECEN, NYÍREGYHÁZA FELÉ

Ha kirándulását, nyaralását Kelet-Magyarországon tervezi, kerékpárját is nyugodtan magával viheti.

Új IC+ többcélú teres kocsik közlekednek az InterCity vonatokban Cegléd, Szolnok, Püspökladány, Hajdúszoboszló, Debrecen, Nyíregyháza, Kisvárda és Záhony felé. Az InterCity vonatokon 8 db kerékpár szállítható. Az utazáshoz a menetjegy mellett a pót- és helyjegy, illetve a kerékpárjegy és a kerékpárhelyjegy váltása kötelező.

Az InterCity vonatok mellett Budapestről Cegléden, Szolnokon, Püspökladányon, Debrecenen és Nyíregyházán át Záhonyig közlekedő sebesvonatok egy részén 6 db kerékpár szállítható. A kerékpár akasztó kampók a kocsi előterében találhatóak (kocsinként 2 db). Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

TISZA TÓ

A Tisza-tó környéki regionális vonatok jelentős részén kerékpárszállító szakasszal ellátott vonat közlekedik, melyben egyszerre 2-6 db kerékpár szállítható. A vonalon korlátozott kerékpárszállítási lehetőség áll rendelkezésre, ezért már 4 fő esetén is célszerű az utazás előzetes bejelentése.

Budapest felől a Tisza-tó felé Füzesabonyban át kell szállni az Egerbe közlekedő interrégió vonatokról, vagy pedig a Miskolc felé közlekedő InterCity vonatokról (Valamennyi InterCity vonaton 8 kerékpárhely áll rendelkezésre). Az utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre / kerékpáros túrajegyre van szükség. Az InterCity vonatokon a kerékpárt szállító utasnak a menetjegy mellett a pót- és helyjegy, valamint kerékpárhelyjegy váltása kötelező.

A Tisza-tóhoz kiránduló kerékpáros utasainknak a Kerékpáros túrajegyet ajánljuk. A kerékpáros túrajegy előnye, hogy az ország bármely területéről elindulva, a megtett távolságtól függetlenül, egységesen, 420 forintért vásárolható meg, ha az utas a három tó valamelyikéhez kirándul, akár hétvégén, akár hétköznap.

FERTŐ TÓKerékpárszállítás

A Fertő tó kiváló úticél a vízparti üdülésre vágyóknak. A környéket érdemes kerékpárral bebarangolni és megcsodálni egyedülálló növény- és állatvilágát. A tó egy átszállással érhető el  kerékpáros utasaink számára. A Budapestről Győrbe közlekedő személyvonatokról kell Győrben átszállni a Sopronba közlekedő személyvonatokra. Vonatonként 6 db vagy 12 db kerékpár szállítható (a vonat hosszától függően) a korszerű, alacsonypadlós, klimatizált motorvonat többcélú terében. Az utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre / kerékpáros túrajegyre van szükség.

SZEGED, KECSKEMÉT FELÉ

A Dél-Alföld legnagyobb városa sok látnivalót kínál az ide látogatóknak. Biciklijét se hagyja otthon, hiszen a Budapest és Szeged között közlekedő InterCity vonatokon a kerékpár szállításra kijelölt kocsikban kocsinként 3 db, vonatonként összesen 9 db kerékpár szállítható, kerékpárjegy és kerékpárhelyjegy váltása mellett.

KISKUNSÁG

A táj az ember és a természet sok száz éves együttélésének emlékeit őrzi, szépsége minden évszakban elvarázsolja az ide kirándulókat. Ha kerékpárral indul útnak, válassza a Budapest – Kunszentmiklós-Tass – Kelebia vonalon közlekedő vonatainkat, melyek jelentős részén 6 db kerékpár szállítható a korszerű, alacsonypadlós, klimatizált motorvonat többcélú terében. Az utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

KerékpárszállításBAKONY, ZALAEGERSZEG, SZOMBATHELY FELÉ

A Budapest – Székesfehérvár – Veszprém – Zalaegerszeg/Szombathely viszonylaton 2020 tavasza óta biztosítunk kerékpárszállítást a Göcsej és Bakony InterCity vonatokban. A vonatokban többcélú teres IC+ kocsik közlekednek, melyekben 8-8 kerékpár szállítható, kerékpárhelyjegy váltása mellett.

PÉCS FELÉ

Budapest és Pécs között kétóránként közlekedő InterCity vonatokon is lehetséges a kerékpárok szállítása. A vonatok 10-es számú kocsijában 8-8 darab kerékpár szállítható, kerékpárhelyjegy váltása mellett.

DUNÁNTÚLI-DOMBSÁG

Ha lankás dombvidékre, szelídebb lejtőkre vágyik, válassza utazásához a Budapestről Sárbogárdon át Dombóvárra közlekedő személyvonatot, melyen 6 db kerékpár szállítható a korszerű, alacsonypadlós, klimatizált motorvonat többcélú terében. Az utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

Az információk tájékoztató jellegűek, kérjük tájékozódjon a címlapról elérhető menetrendi keresőből. Az utazás előzetes bejelentéséhez a linkre kattintva találja meg a lakóhelyéhez legközelebbi utazásszervezőket. Egyéb fontos tudnivalókról a linkre kattintva tájékódhat.

Örömmel vesszük, ha a kerékpáros túrázásaikhoz igénybe veszik járatainkat és élményekkel teli utazást kívánunk!

Nemzetközi kerékpárszállítás

A nemzetközi kerékpáros eljutási lehetőségekről a linkre kattintva tájékozódhat.


Kerékpárszállítás