Kerékpárszállítás a távolsági viszonylatokon

Ha belföldi kirándulást tervez, nem kell otthon hagynia kerékpárját!

Kerékpárosok a Flirt-ön

IRÁNY A BALATON

A nyári szezonban (2019. VI. 15-től VIII. 25-ig) még inkább megéri a Balaton partra utazóknak magukkal vinni biciklijüket.

DÉL-BALATON PART

Ha bringával utazik, válassza a Budapest és Fonyód / Balatonszentgyörgy között közlekedő Déli -> parti sebesvonatokat, melyekben nagy befogadóképességű (28 db kerékpárhely) kerékpár szállító kocsi vehető igénybe. A vonatok a Balaton partján minden állomáson és megállóhelyen megállnak, ezáltal a déli part valamennyi üdülőhelye elérhető. Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre és kerékpárjegyre / Balaton túrajegyre van szükség.

A Balaton déli partján kétóránként közlekedő Balaton Expressz és a Tópart Expressz vonatokon, amelyek csak a forgalmasabb állomásokon és megállóhelyeken állnak meg, 8 db kerékpár szállítható. Az utazáshoz menetjegyre, helyjegyre, kerékpárjegyre / Balaton túrajegyre illetve kerékpárhelyjegyre van szükség.

Szombaton és vasárnap a Balaton felé a reggeli és a délelőtti órákban, Budapest felé délután és este közlekedő Siófoki FLIRT motorvonatokon korlátozott számban (12-18 db) szállítható kerékpár. Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre, kerékpárjegyre / Balaton túrajegyre és kerékpárhelyjegyre van szükség.

A Siófoki FLIRT vonatok 7:05, 9:05 és 11:05-kor indulnak Budapest-Déliből Fonyódra / Balatonszentgyörgyre, visszaútban 16:54, 19:04 és 20:54-kor érkeznek a Délibe.

KÖZVETLEN VONATOK AZ ORSZÁG TÖBB PONTJÁRÓL A DÉLI PARTRA

A Pécsről Kaposváron és Fonyódon át Tapolcára/Siófokra közlekedő sebesvonaton 8-8 db kerékpár szállítható. Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre, kerékpárjegyre / Balaton túrajegyre van szükség.

A Szolnokról szombaton és vasárnap Fonyódra közlekedő vonatban 5 db kerékpár elhelyezését biztosítjuk, kerékpárhelyjegy váltása mellett.

A Miskolcról Hatvan - Jászberény - Cegléd - Kőbánya-Kispest - Székesfehérvár - Siófok útirányon át Balatonszentgyörgyig közlekedő EZÜSTPART Expresszen és a Záhonyból Nyíregyházán, Debrecenen és Szolnokon át Balatonszentgyörgyre közlekedő ARANYPART Expresszen 44 db kerékpár szállítható. Az utazáshoz menetjegyre, helyjegyre, kerékpárjegyre / Balaton túrajegyre illetve kerékpárhelyjegyre van szükség.

A Szegedről Kecskemét és Kiskunfélegyháza érintésével Keszthelyre közlekedő ARANYHÍD Expresszen 22 db kerékpár szállítható. Az utazáshoz menetjegyre, helyjegyre, kerékpárjegyre / Balaton túrajegyre, illetve kerékpárhelyjegyre van szükség.

A Győr és Keszthely között közlekedő Tanúhegy Expresszen 4 db kerékpár szállítható.  Az utazáshoz menetjegyre, helyjegyre, kerékpárjegyre / Balaton túrajegyre, illetve kerékpárhelyjegyre van szükség.

ÉSZAK-BALATON PART

Válassza a Budapest és Tapolca között kétóránként közlekedő Kék Hullám sebesvonatokat, melyek mindegyikén legalább 16 db kerékpár szállítható, a kerékpárszállító kocsiban. A vonat Balatonfüredtől minden állomáson és megállóhelyen megáll. Az utazáshoz menetjegy, gyorsvonati pótjegy és kerékpárjegy / Balaton túrajegy illetve kerékpárhelyjegy szükséges.

A Budapesttől Tapolcáig közlekedő Tekergő gyorsvonatok csak a nagyobb forgalmú állomásokon és megállóhelyeken állnak meg, gyors eljutást biztosítva a Balatonra. Ezeken a vonatokon legalább 16 kerékpár szállítható.

Budapest és Balatonfüred között Katica sebesvonatok közlekednek. A Balatonra Budapest-Déliből 6:25 és 18:25 között, Balatonfüredről 9:11 és 21:11 között kétóránként indulnak. A Desiro típusú motorvonatok a babakocsival utazók számára is megfelelő körülményt biztosítanak. A vonaton kerékpár csak korlátozott számban szállítható. Az utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre / Balaton túra-jegyre, illetve kerékpárhelyjegyre van szükség.

KÖZVETLEN VONATOK AZ ORSZÁG TÖBB PONTJÁRÓL AZ ÉSZAKI PARTRA

A Záhonyból Nyíregyházán, Debrecenen és Szolnokon át Tapolcára közlekedő TEKERGŐ vonatban 24 db kerékpár szállítható. Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre, kerékpárjegyre / Balaton túrajegyre van szükség. A Szombathelyről az északi partra közlekedő Kék Hullám sebesvonaton 16 db kerékpár szállítható, kerékpárhelyjegy váltásával.

Balaton kerékpárszállítás

Vonatösszeállítás - Balaton

EGER ÉS A BÜKK*

Ha a történelmi emlékeket idéző, kitűnő borai által híressé vált Egerbe vagy a barlangokban bővelkedő, festői Bükk hegységbe kirándulna, válassza az Eger és Hatvan között kétóránként közlekedő vonatainkat, melyeken biztosított a kerékpárszállítás (vonatonként 3 db kerékpárhely). Az utazáshoz menetjegyet és kerékpárjegyet kell váltani.

TISZA-TÓ*

A Tisza-tó környéki regionális vonatok jelentős részén kerékpárszállító szakasszal ellátott vonat közlekedik, melyben egyszerre 2-12 db kerékpár szállítható. Hatvan felől a Tisza-tó füzesabonyi, Budapest felől kál-kápolnai átszállással közelíthető meg. Utóbbi vonalon korlátozott kerékpárszállítási lehetőség áll rendelkezésre, ezért már 4 fő esetén is célszerű az utazás előzetes bejelentése munkatársainknál. A regionális vonatokon utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre / kerékpáros túrajegyre van szükség.

MÁTRA*

Ha a Mátrába kirándul és kerékpárját is magával vinné, a Vámosgyörk és Gyöngyös között közlekedő regionális vonatokon 12 db kerékpár szállítható. Hatvan irányából a Mátra vámosgyörki átszállással közelíthető meg. A regionális vonatokon utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

MISKOLC FELÉ, ZEMPLÉNBE*

Ha zempléni kerékpártúrát tervez, válassza a Hatvanból Füzesabonyon, Miskolcon át Sátoraljaújhelyig közlekedő sebesvonatokat, melyek egy részén 3 db kerékpár szállítható. Az utazáshoz  menetjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

* A Pécel-Hatvan között végzett pályaátépítési munkák miatt Budapestről kerékpárral nem biztosított az eljutás, a vonatpótló autóbuszokon kerékpárok szállítására nincs lehetőség.

FERTŐ TÓ

A Fertő tó kiváló úticél a vízparti üdülésre vágyóknak. A környéket érdemes kerékpárral bebarangolni és megcsodálni egyedülálló növény- és állatvilágát. A tó egy átszállással érhető el  kerékpáros utasaink számára. A Budapestről Győrbe közlekedő személyvonatokról kell Győrben átszállni a Sopronba közlekedő személyvonatokra. Vonatonként 6 db vagy 12 db kerékpár szállítható (a vonat hosszától függően) a korszerű, alacsonypadlós, klimatizált motorvonat többcélú terében. Az utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre / kerékpáros túrajegyre van szükség.

SZEGED FELÉ

A Dél-Alföld legnagyobb városa sok látnivalót kínál az ide látogatóknak. Biciklijét se hagyja otthon, hiszen a Budapest és Szeged között közlekedő InterCity vonatokon a kerékpár szállításra kijelölt kocsikban kocsinként 3 db, vonatonként összesen 12 db kerékpár szállítható, kerékpárjegy és kerékpárhelyjegy váltása mellett.

BAKONY

Ha bakonyi túrát tervez, Budapestről Veszprémbe a gyorsvonatok egy részén 6 db kerékpár szállítható a korszerű, alacsonypadlós, klimatizált motorvonatokon. Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

KISKUNSÁG

A táj az ember és a természet sok száz éves együttélésének emlékeit őrzi, szépsége minden évszakban elvarázsolja az ide kirándulókat. Ha kerékpárral indul útnak, válassza a Budapest – Kunszentmiklós-Tass – Kelebia vonalon közlekedő vonatainkat, melyek jelentős részén 6 db kerékpár szállítható a korszerű, alacsonypadlós, klimatizált motorvonat többcélú terében. Az utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

DEBRECEN, NYÍREGYHÁZA FELÉ

Ha kirándulását, nyaralását Kelet-Magyarországon tervezi, kerékpárját is nyugodtan magával viheti. A Budapestről Cegléden, Szolnokon, Püspökladányon, Debrecenen és Nyíregyházán át Záhonyig közlekedő sebesvonatok egy részén 6 db kerékpár szállítható. A kerékpár akasztó kampók a kocsi előterében találhatóak (kocsinként 2 db). Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

DUNÁNTÚLI-DOMBSÁG

Ha lankás dombvidékre, szelídebb lejtőkre vágyik, válassza utazásához a Budapestről Sárbogárdon át Dombóvárra közlekedő személyvonatot, melyen 6 db kerékpár szállítható a korszerű, alacsonypadlós, klimatizált motorvonat többcélú terében. Az utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

Az információk tájékoztató jellegűek, kérjük tájékozódjon a címlapról elérhető menetrendi keresőből.

Kerékpárszállítás a távolsági viszonylatokon

Nemzetközi kerékpárszállítás

A nemzetközi kerékpáros eljutási lehetőségekről a linkre kattintva tájékozódhat.


Kerékpárszállítás

Letölthető dokumentumokMéretDátum
PDF icon Kerékpárszállítás a távolsági viszonylatokon377.33 KB2019.06.19.
PDF icon Kerékpárszállítás a Balaton körüli vasútvonalakon182.26 KB2019.06.07.