Kerékpárszállítás a távolsági viszonylatokon

Ha belföldi kirándulást tervez, nem kell otthon hagynia kerékpárját!

TISZA-TÓ FELÉ

A Tisza-tó környéki regionális vonatok jelentős részén kerékpárszállító szakasszal ellátott motorvonat közlekedik, melyben egyszerre 2 db kerékpár szállítható. A vonalon kerékpárszállító szakasszal ellátott kocsi is közlekedik, melyben 12 db kerékpár szállítható.Budapestről a Tisza-tó füzesabonyi átszállással közelíthető meg, az Egerbe közlekedő járatokkal. A regionális vonatokon utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre / kerékpáros túrajegyre van szükség. Budapestről gyorsvonati pótjegyet is kell váltani.

A Tisza-tóhoz eljuthatunk a Kál-Kápolna és Kisújszállás között közlekedő regionális vonatokkal. Ezeken a járatokon korlátozott számú kerékpár szállítható, ezért javasoljuk, hogy kerékpáros utazásukat már 4 fő esetén is jelentsék be munkatársainknál.

DUNÁNTÚLI-DOMBSÁG

Ha lankás dombvidékre, szelídebb lejtőkre vágyik, válassza utazásához a Budapestről Sárbogárdon át Dombóvárra közlekedő személyvonatot, melyen 6 db kerékpár szállítható, a jármű többcélú terében. Az utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

FERTŐ TÓ

A Fertő tó kiváló úticél a vízparti üdülésre vágyóknak. A környéket érdemes kerékpárral bebarangolni és megcsodálni egyedülálló növény- és állatvilágát. A tó egy átszállással érhető el kerékpáros utasaink számára. A Budapestről Győrbe közlekedő személyvonatokról kell Győrben átszállni a Sopronba közlekedő személyvonatokra. Az utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre / kerékpáros túrajegyre van szükség.

MISKOLC FELÉ

A Budapestről Füzesabonyon, Miskolcon át Szerencsig közlekedő sebesvonatok egy részén 4 db kerékpár szállítható. A kerékpárakasztó kampók a kocsik előterében találhatóak (kocsinként 1 db kampó). Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

EGER ÉS A BÜKK

Ha a történelmi emlékeket idéző, kitűnő borai által híressé vált Egerbe vagy a barlangokban bővelkedő, festői Bükk hegységbe kirándulna, válassza az Eger és Budapest között kétóránként közlekedő járatainkat, melyek egy részén biztosított a kerékpárszállítás (vonatonként 4-6 db). A kerékpárakasztó kampók a kocsik előterében találhatóak (kocsinként 1 db kampó). Az utazáshoz menetjegyet, gyorsvonati pótjegyet és kerékpárjegyet kell váltani.

KISKUNSÁG

A táj az ember és a természet sok száz éves együttélésének emlékeit őrzi, szépsége minden évszakban elvarázsolja az ide kirándulókat. Ha kerékpárral indul útnak, válassza a Budapest – Kunszentmiklós-Tass – Kelebia vonalon közlekedő vonatainkat, melyek jelentős részén kerékpárszállító szakasszal ellátott kocsi közlekedik, melyben egyszerre 6-12 db kerékpár szállítható. Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

DEBRECEN, NYÍREGYHÁZA FELÉ

A Budapestről Cegléden, Szolnokon, Püspökladányon, Debrecenen és Nyíregyházán át Záhonyig közlekedő sebesvonatok egy részén 6 db kerékpár szállítható. A kerékpár akasztó kampók a kocsi előterében találhatóak (kocsinként 2 db). Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

SZEGED

Szeptember 1-jétől újra lehetőség van kerékpárszállításra a Budapest ­– Szeged viszonylaton közlekedő InterCity járatainkon. A kerékpárszállításhoz kötelező díjmentes kerékpár-helyjegyet is váltani, ezáltal garantáljuk, hogy a biciklinek lesz hely a kocsiban. Vonatonként összesen 16 darab kerékpár szállítható. Bővebben a szállítási feltételekről.

Az információk tájékoztató jellegűek, kérjük tájékozódjon a címlapról elérhető menetrendi keresőből.

Kerékpárszállítás

Nemzetközi kerékpárszállítás

A nemzetközi kerékpáros eljutási lehetőségekről a linkre kattintva tájékozódhat.

 

Kerékpárszállító Járműcsoport

Letölthető dokumentumokMéretDátum
PDF icon Kerékprászállítás a Balaton környéki vonalakon179.62 KB2016.06.22.
PDF icon Kerékpárszállítás a távolsági vonalakon186.06 KB2016.09.02.