Kerékpárszállítás a távolsági viszonylatokon

Ha belföldi kirándulást tervez, nem kell otthon hagynia kerékpárját!

Kerékpárosok a Flirt-önIRÁNY A BALATON

A nyári szezonban (2018. VI. 16-től VIII. 26-ig) még inkább megéri a Balaton partra utazóknak magukkal vinni biciklijüket.

DÉL-BALATON PART

Ha bringával utazik, válassza a Budapest és Fonyód / Balatonszentgyörgy között közlekedő Déli \parti sebesvonatokat, melyekben nagy befogadóképességű (legalább 28 db kerékpárhely) kerékpár szállító kocsi vehető igénybe. A vonatok a Balaton partján minden állomáson és megállóhelyen megállnak, ezáltal a déli part valamennyi üdülőhelye elérhető. Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre és kerékpárjegyre / Balaton túrajegyre van szükség.

A Balaton déli partján kétóránként közlekedő Balaton Expressz és a Tópart Expressz vonatokon, amelyek csak a forgalmasabb állomásokon és megállóhelyeken állnak meg, 16 db kerékpár szállítható. Az utazáshoz menetjegyre, helyjegyre, kerékpárjegyre / Balaton túrajegyre illetve kerékpár-helyjegyre van szükség.

Szombaton és vasárnap a Balaton felé a reggeli és a délelőtti órákban, Budapest felé délután és este közlekedő Siófoki FLIRT motorvonatokon korlátozott számban (8-12 db) szállítható kerékpár. Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre, kerékpárjegyre / Balaton túrajegyre és kerékpár-helyjegyre van szükség.

A Siófoki FLIRT vonatok 7:05, 9:05 és 11:05-kor indulnak Budapest-Déliből Fonyódra / Balatonszentgyörgyre, visszaútban 16:54, 19:04 és 20:54-kor érkeznek a Délibe.

KÖZVETLEN VONATOK AZ ORSZÁG TÖBB PONTJÁRÓL A DÉLI PARTRA

A Kaposvárról Fonyódon át Szombathelyre közlekedő vonaton 16 db, a Pécsről Kaposváron és Fonyódon át Siófokra illetve Tapolcára közlekedő sebesvonaton 8-8 db kerékpár szállítható. Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre, kerékpárjegyre / Balaton túrajegyre van szükség.

A Szolnokról szombaton és vasárnap Fonyódra közlekedő vonatban 5 db kerékpár elhelyezését biztosítjuk, kerékpár-helyjegy váltása mellett.

A Miskolcról Siófokon át Keszthelyre közlekedő EZÜSTPART Expresszen és a Záhonyból Nyíregyházán, Debrecenen és Szolnokon át Keszthelyre közlekedő ARANYPART Expresszen 44 db kerékpár szállítható. Az utazáshoz menetjegyre, helyjegyre, kerékpárjegyre / Balaton túrajegyre illetve kerékpár-helyjegyre van szükség.

A Szegedről Kecskemét és Kiskunfélegyháza érintésével Keszthelyre közlekedő ARANYHÍD Expresszen 25 db kerékpár szállítható. Az utazáshoz menetjegyre, helyjegyre, kerékpárjegyre / Balaton túrajegyre, illetve kerékpár-helyjegyre van szükség.

A Győr és Keszthely között közlekedő Tanúhegy Expresszen 4 db kerékpár szállítható.  Az utazáshoz menetjegyre, helyjegyre, kerékpárjegyre / Balaton túrajegyre, illetve kerékpár-helyjegyre van szükség.

ÉSZAK-BALATON PART

Válassza a Budapest és Tapolca között kétóránként közlekedő Kék Hullám sebesvonatokat, melyek mindegyikén legalább 16 db kerékpár szállítható, a kerékpárszállító kocsiban. A vonat Balatonfüredtől minden állomáson és megállóhelyen megáll. Az utazáshoz menetjegy, gyorsvonati pótjegy és kerékpárjegy / Balaton túrajegy illetve kerékpár-helyjegy szükséges.

A Budapesttől Tapolcáig közlekedő Tekergő gyorsvonatok csak a nagyobb forgalmú állomásokon és megállóhelyeken állnak meg, gyors eljutást biztosítva a Balatonra. Ezeken a vonatokon 16 kerékpár szállítható.

Budapest és Balatonfüred között Katica sebesvonatok közlekednek. A Balatonra Budapest-Déliből 6:25 és 18:25 között, Balatonfüredről 9:11 és 21:11 között kétóránként indulnak. A Desiro típusú motorvonatok a babakocsival utazók számára is megfelelő körülményt biztosítanak. A vonaton kerékpár csak korlátozott számban szállítható. Az utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre / Balaton túra-jegyre, illetve kerékpár-helyjegyre van szükség.

KÖZVETLEN VONATOK AZ ORSZÁG TÖBB PONTJÁRÓL AZ ÉSZAKI PARTRA

A Záhonyból Nyíregyházán, Debrecenen és Szolnokon át Tapolcára közlekedő TEKERGŐ vonatban 24 db kerékpár szállítható. Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre, kerékpárjegyre / Balaton túrajegyre van szükség. A Szombathelyről az északi partra közlekedő Kék Hullám sebesvonaton 16 db kerékpár szállítható, kerékpár-helyjegy váltásával.

Vonatösszeállítás

Kerékpárszállítás a Balaton környékén


TISZA-TÓ

A Tisza-tó környéki regionális vonatok jelentős részén kerékpárszállító szakasszal ellátott vonat közlekedik, melyben egyszerre 2-12 db kerékpár szállítható. Budapestről a Tisza-tó füzesabonyi vagy kál-kápolnai átszállással közelíthető meg. Utóbbi vonalon korlátozott kerékpárszállítási lehetőség áll rendelkezésre, ezért javasoljuk, hogy kerékpáros utazásukat már 4 fő esetén is jelentsék be munkatársainknál.

A regionális vonatokon utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre / kerékpáros túrajegyre van szükség. Budapestről gyorsvonati pótjegyet is kell váltani.

FERTŐ TÓ

A Fertő tó kiváló úticél a vízparti üdülésre vágyóknak. A környéket érdemes kerékpárral bebarangolni és megcsodálni egyedülálló növény- és állatvilágát. A tó egy átszállással érhető el  kerékpáros utasaink számára. A Budapestről Győrbe közlekedő személyvonatokról kell Győrben átszállni a Sopronba közlekedő személyvonatokra. Vonatonként 6 db vagy 12 db kerékpár szállítható (a vonat hosszától függően) a korszerű, alacsonypadlós, klimatizált motorvonat többcélú terében. Az utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre / kerékpáros túrajegyre van szükség.

MISKOLC FELÉ, ZEMPLÉNBE

Ha zempléni kerékpártúrát tervez, válassza a Budapestről Füzesabonyon, Miskolcon át Sátoraljaújhelyig közlekedő sebesvonatokat, melyek egy részén 4 db kerékpár szállítható. Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

SZEGED FELÉ

A Dél-Alföld legnagyobb városa sok látnivalót kínál az ide látogatóknak. Biciklijét se hagyja otthon, hiszen a Budapest és Szeged között közlekedő InterCity vonatokon a kerékpárszállító szakasszal ellátott kocsiban 8-12 db kerékpár szállítható, kerékpárjegy és kerékpár helyjegy váltása mellett.

BAKONY

Ha bakonyi túrát tervez, Budapestről Veszprémbe a gyorsvonatok egy részén 6 db kerékpár szállítható a korszerű, alacsonypadlós, klimatizált motorvonatokon. Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

MÁTRA

Ha a Mátrába kirándul és kerékpárját is magával vinné, a Vámosgyörk és Gyöngyös között közlekedő regionális vonatokon 12 db kerékpár szállítható. Budapestről a Mátra vámosgyörki átszállással közelíthető meg. A regionális vonatokon utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre van szükség. Budapestről gyorsvonati pótjegyet is váltani kell .

EGER ÉS A BÜKK

Ha a történelmi emlékeket idéző, kitűnő borai által híressé vált Egerbe vagy a barlangokban bővelkedő, festői Bükk hegységbe kirándulna, válassza az Eger és Budapest között kétóránként közlekedő vonatainkat, melyek egy részén biztosított a kerékpárszállítás (vonatonként 6 db vagy 12 db kerékpárhely, a vonat hosszától függően). Egerbe valamennyi járatunk korszerű, alacsonypadlós, klimatizált motorvonat. Az utazáshoz menetjegyet, gyorsvonati pótjegyet és kerékpárjegyet kell váltani.

KISKUNSÁG

A táj az ember és a természet sok száz éves együttélésének emlékeit őrzi, szépsége minden évszakban elvarázsolja az ide kirándulókat. Ha kerékpárral indul útnak, válassza a Budapest – Kunszentmiklós-Tass – Kelebia vonalon közlekedő vonatainkat, melyek jelentős részén 6 db kerékpár szállítható a korszerű, alacsonypadlós, klimatizált motorvonat többcélú terében. Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

DEBRECEN, NYÍREGYHÁZA FELÉ

A Budapestről Cegléden, Szolnokon, Püspökladányon, Debrecenen és Nyíregyházán át Záhonyig közlekedő sebesvonatok egy részén 6 db kerékpár szállítható. A kerékpár akasztó kampók a kocsi előterében találhatóak (kocsinként 2 db). Az utazáshoz menetjegyre, gyorsvonati pótjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

DUNÁNTÚLI-DOMBSÁG

Ha lankás dombvidékre, szelídebb lejtőkre vágyik, válassza utazásához a Budapestről Sárbogárdon át Dombóvárra közlekedő személyvonatot, melyen 6 db kerékpár szállítható a korszerű, alacsonypadlós, klimatizált motorvonat többcélú terében. Az utazáshoz menetjegyre és kerékpárjegyre van szükség.

Az információk tájékoztató jellegűek, kérjük tájékozódjon a címlapról elérhető menetrendi keresőből.

Kerékpárszállítás a távolsági viszonylatokon

Nemzetközi kerékpárszállítás

A nemzetközi kerékpáros eljutási lehetőségekről a linkre kattintva tájékozódhat.

 

Kerékpárszállítás

Letölthető dokumentumokMéretDátum
PDF icon Kerékpárszállítás a távolsági viszonylatokon393.77 KB2018.06.25.
PDF icon Kerékpárszállítás a Balaton környékén182.05 KB2018.06.25.