Internetezzen ingyen járműveinken!

Keresse a WiFi jelet!Több mint 700 járművön díjmentes fedélzeti internet szolgáltatás

Szolgáltató vállalatként fontosnak tartjuk, hogy vasúti utazását komfortossá, járatunkon töltött idejét pedig hasznossá tegyük.

A MÁV-START Zrt. folyamatban lévő fejlesztésének köszönhetően 2013-ban az InterCity járatokon és a Budapest elővárosi forgalomban közlekedő járművek nagy részén, összesen mintegy 700 kocsiban, illetve közel 100 motorvonatban is elérhetővé vált a fedélzeti WiFi szolgáltatás.

A fejlesztéssel jelentős mértékben bővült az online kapcsolattal rendelkező vasútvonalak száma, mellyel már európai szinten is kiemelkedő helyet vívott ki a magyar vasúttársaság.
A vezeték nélküli Internet hozzáférés maximális sávszélessége kocsinként 7,2 Mbps, melyen a csatlakozott felhasználók osztoznak. Az internet hozzáférést a Magyar Telekom biztosítja a felhasználók számára. A MÁV-START utasai számára a szolgáltatás a teljes időszakban díjmentes.
Wifi a 3. generációs InterCity kocsikon!

A Magyar Telekom Nyrt. Hot Spot (vezeték nélküli helyi hálózat) szolgáltatása lehetővé teszi vezeték nélküli hálózati (WLAN) adapterrel rendelkező eszközök, pl. laptop, PDA, mobil-telefon stb. használói számára, hogy nyilvános helyeken (konferencia központok, kiállítások, repülőterek, szállodák stb.) ideiglenes, vezeték nélküli internet hozzáférést vegyenek igénybe ott tartózkodásuk idejére.
A szolgáltatás nyújtása során felhasználói azonosítás történik, ezt követően vehető igénybe a vezeték nélküli szélessávú Internet.

Milyen alkalmazások használatát teszi lehetővé a fedélzeti WLAN szolgáltatás?

A szolgáltatás által biztosított sávszélesség jellemzően honlapok böngészésére, e-mailek fogadásra és küldésre, közösségi oldalak látogatására alkalmas. Multimédiás és hasonlóan nagy adatforgalmat generáló oldalak és alkalmazások (pl. filmek letöltése, video megosztó oldalak stb.) használatára a szolgáltatás nem használható.

A nyílt hálózat veszélyei miatt nem ajánlott a hálózatot munkavégzés céljára és személyes adatok forgalmazására használni.

A szolgáltatás sávszélessége függ a szerelvény földrajzi helyzetétől, tehát a szolgáltatás olyan helyeken használható kifogástalanul, ahol 2,5G-s, vagy 3G-s kapcsolat áll rendelkezésre. 

A WiFi szolgáltatás a hálózati lefedettség és terepviszonyok függvényében jelentősen romolhat, akár szünetelhet. Tekintse meg a Magyar Telekom hálózati lefedettségi térképét.

A szolgáltatás Magyarország területén vehető igénybe a WiFi jellel ellátott személykocsik fedélzetén.

WiFi a vonaton

Társaságunk mindent megtesz a WiFi szolgáltatás biztosítása érdekében, ennek ellenére előfordulhatnak olyan váratlan események, melyek ezt nem teszik elérhetővé. A MÁV-START által végzett személyszállítási szolgáltatás díját az utasok a menetjegy megváltásával fizetik meg. A kiegészítő szolgáltatások felár ellenében vehetők igénybe (pl. helybiztosítás, gyorsvonat, InterCity szolgáltatás). Az általunk nyújtott ingyenes WiFi nem része a személyszállítási szolgáltatásnak, a menetjegy ára az internet elérés biztosításának díját nem tartalmazza, így az visszatérítésre, kártérítésre nem jogosít. A WiFi elérhetőségének hiányából vagy alacsony színvonalú működéséből eredő károkért felelősséget nem vállalunk.

Kérdése van?
Keresse fel telefonos ügyfélszolgálatunkat, a MÁVDIREKT-et a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon.

A fedélzeti WLAN szolgáltatás meglétével és sávszélességével kapcsolatban a MÁV-START Zrt. minden felelősséget kizár.