A hét városa: Veszprém

A hét városa: VeszprémVálassza Veszprémbe látogatásához gyorsvonatainkat, utazzon velünk! Veszprémi helyijárati jegy és autóbusz napijegy a vasúti menetjegy mellé a kijelölt pénztárainkban.

Menetrendi információkért látogasson el menetrendi keresőnk oldalára, vagy töltse le a Vonatinfó alkalmazást okostelefonjára!

A hét városa: VeszprémAz ezeréves város megkapó hangulata csöndes, meghitt sétákra csábítja a látogatót. Engedjen Ön is a kísértésnek….

A Veszprémi Vár az egyházi emlékek és a modern művészetek otthona. Mondhatjuk, hiszen a Hősök Kapuját átlépve templomok tornyai magasodnak, az egykori iparosházak helyén, a Tűztorony árnyékában pedig boltíves bejáratú udvarok mélyén kortárs kiállítóhelyek bújnak meg.

Magyarország történelmében Veszprém a kora középkortól kezdődően elsősorban egyházi központ szerepével tűnt ki. Ez a magyarázata annak, hogy a Veszprémi Várban számtalan egyházi műemlék található, múzeumai és kiállítóhelyei értékes, egyházi vonatkozású tárgyakat őriznek. A hét városa: VeszprémRomantikus esküvők színhelye a Szentháromság téren álló Szent Mihály Bazilika, magával ragadó látványt nyújt az Érseki Palota és a falához simuló Gizella kápolna.

Egyházi és történelmi emlékeket őriz a Szent György kápolna, a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény valamint a Piarista templom, melyek rejtett kincseit akár egy andalító esti séta keretében érdemes felfedezni. A Vár fokáról letekintve pedig a Benedek-hegy, a Viadukt és a Séd-völgy nyújtotta pazar látvány tárul elénk.

A hét városa: VeszprémA Veszprémi Vár változatos turisztikai vonzerejét tovább növeli a Szaléziánum – Érsekségi Turisztikai Központ, amely 2011 őszétől várja a látogatókat. Az európai uniós pályázati támogatással épülő létesítményben helyet kap vetítőterem, hangszerkészítő látványműhely, gyermekfoglalkoztató, a térség és a város történetét bemutató interaktív kiállítás, ajándék- és könyvesbolt, freskódíszes barokk enteriőr kiállítás, kávézó és teaház; valamint bemutatják a halimbai „gyógyfüves pap” történetét is.

A megújuló Várnegyed barokk épületegyütteseiben, történelmi falai között a kortárs hazai és nemzetközi képzőművészet remekeit is megcsodálhatjuk. A hét városa: VeszprémA Modern Képtár - Vass László Gyűjteményben a magyar mesterek alkotásai az európai absztrakció legnagyobbjainak szobraival, képeivel, rajzaival és sokszorosított grafikáival egészültek ki az elmúlt néhány év során; így ez lett a legjelentősebb hazai műegyüttes a konstruktivista szemléletű alkotók munkáiból. A Művészetek Háza Csikász Galériájában időszaki kiállításokat nézhet meg a műkedvelő közönség; a 2006-ban felújított Dubniczay-palota pedig a László Károly Gyűjteménynek valamint a Magyar Építőipari Múzeum Téglagyűjteményének ad otthont.

A hét városa: VeszprémMúzeumi barangolásaink végén fontos megemlítenünk, hogy Veszprémben található az egyik legkorábbi hazai kiállítóhely, a Bakonyi Tájház és ugyanitt, az Erzsébet-sétányon várja látogatóit a Laczkó Dezső Múzeum is.

Az aktív turizmus szerelmeseit, az örökmozgókat Veszprém tárt karokkal várja. Húzzon bakancsot és irány a Séd-völgy! A számtalan szabadidős tevékenységet kínáló völgy Veszprém igazi gyöngyszeme.

A Veszprémi Vár és az Állatkert által közrefogott terület az elmúlt időszakban látványos fejlődésen ment keresztül. A Séd-völgyben készült el ugyanis a „Kolostorok és kertek a veszprémi vár tövében” elnevezésű projekt. A Séd-patak mentén túraútvonal készült, amely a Veszprémi Várat köti össze az Állatkerttel. Látogathatóvá válnak a sétaút mentén található Árpád-kori műemlékek, a Margit romok, a veszprémvölgyi apácakolostor romjai, valamint a Jezsuita templom.

Veszprémi Állatkert

A hét városa: VeszprémLátogasson el hazánk egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező vidéki állatkertjébe, mely folyamatosan újdonságokkal szolgál!

Az 1958-ban alapított állatkert, Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező vidéki állatkertje a festői fekvésű Fejes-völgyben és a Gulya-dombon található.

III.  Bakony Expo

A „…természet íze – a vidék portékája” szlogennel 2016-ban harmadik alkalommal kerül megrendezésre november 4-6. között a Bakony Expo, a bakonyi ízek vására, mely idén először 3 napon keresztül várja az érdeklődőket Veszprémben, a Veszprém Arénában. A Bakony Expo rendezvényein megismerkedhetünk a tájegység sajátos gasztronómiai és népi kulturális hagyományaival, miközben könnyed színpadi produkciók és a helyi konyhához kapcsolódó témák is terítékre kerülnek.