A hét városa: Szeged

Szeged

InterCityTipp - látogasson el vonattal Szegedre, válassza az óránként közlekedő kényelmes InterCity vonatokat! Menetrendi információkért keresse fel a menetrendi keresőnket, vagy töltse le Vonatinfo applikációnkat!

Vásároljon Hungary Cardot, és használja ki az általa nyújtott kedvezményeket, akár vasúti utazásra, akár szegedi szolgáltatóknál!

SzegedSzeged a Tisza és a Maros találkozásánál, a Dél-Alföldön található, Magyarország harmadik legnagyobb városa.

Szeged a fesztiválok városa, 2016-ban is színes rendezvénykínálattal várja a látogatókat. Május közepén kerül megrendezésre a Szeged napi rendezvénysorozat, Borfesztivállal, Hídi vásárral, koncertekkel, előadásokkal. Július és augusztus hónapban a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásai között lesz a nagysikerű Mamma Mía! musical produkció, A bolygó hollandi opera, Drakula utolsó tánca - néptánc produkció, Én és a kisöcsém operett, A nyomorultak musical, Ének az esőben musical, Tévedések vígjátéka színdarab. Jegyek már kaphatóak a Szegedi Szabadtéri Játékok oldalán.

A gasztronómiai fesztiválok, mint a Hungarikum Fesztivál augusztus elején, a Tiszai Halfesztivál szeptember első hétvégéjén, az őszi borfesztivál, a Bortér, illetve a Paprikanapok október elején kulturális programokkal kiegészítve nyújtanak teljes körű kikapcsolódást.Szeged

Szeged a négy évszakos város, hiszen itt minden hónap tartogat élményeket a városba látogatóknak. Itt az őszi és téli hónapok is ugyanolyan eseménydúsak, mint az év más időszaka. Koncertek, színházi előadások,  több szabadtéri program is megrendezésre kerül az ősz folyamán A Karácsonyi Ünnepi Hetek alatt élje át az ünnepi készülődés hangulatát, nézelődjön a belváros több helyszínén is található vásárokban forralt bort és kürtös kalácsot kóstolgatva.

A város a kulturális rendezvények mellett egyedülálló építészeti alkotásokkal rendelkezik. A szecessziós épületek mozgalmas homlokzatukkal, újszerű stilizált növényi motívumaikkal festői hatást keltenek.  A városban a legjelentősebb szecessziós épületek az új Zsinagóga, mely az ország egyik legszebb hatású belső terét rejti és a Reök-palota, mely a szegedi szecesszió legtermékenyebb mesterének, Magyar Edének a fő műve.Szeged A „klasszikus” látnivalók mellett, mint például a Fogadalmi templom, a neoromán stílusú katedrális, melyről egyből Szeged jut eszünkbe, még számtalan rejtett kincset nyújt a város.

A családok is válogathatnak a programok közül. A Szegedi Vadaspark hazánk egyik legfiatalabb, legnagyobb területű és legkülönlegesebb állatkertje. A Napfényfürdő Aquapolis minden korosztálynak kikapcsolódást nyújt. Itt található Európa leghosszabb éves üzemelésű fedett vízi csúszdája. Az Anna Gyógy-, Termál- és Élményfürdő műemléképületében gyógy- és élménymedencék, infra- és finn szaunák várják a feltöltődni vágyókat. SzegedA Tisza-parti Kalandpark 3 200 méter hosszú kötélpályával, 1 300 méter csúszó pályával és 1 000 méter lombkorona sétánnyal várja vendégeit. A Szent-Györgyi Albert Agóra célja, hogy közérthető módon bemutassa a régióban születő kutatási eredményeket, és a gyerekek érdeklődését a természettudományok felé terelje. 

Tematikus sétákkal szeretnék minél színesebben megmutatni azokat a rejtett kincseket, érdekességeket, melyeket a laikus szemek nem láthatnak. Kávéházi, irodalmi, színházi, egyházi sétákon vehetnek részt a városba látogatók. A város felfedezéséhez ajánljuk a mobiltelefonra letölthető alkalmazásokat.

SzegedSzeged