A hét városa: Sopron

A hét városa: Sopron

InterCityTipp: Utazzon Sopronba vonattal, kényelmes InterCity vonatainkkal! Menetrendi információkért látogasson el menetrendi keresőnk oldalára, vagy töltse le a Vonatinfó alkalmazást okostelefonjára!

A hét városa: SopronSopron Magyarország nyugati határától nem messze, az Alpokalján található, közúton Bécstől 75, Pozsonytól 85, Budapesttől 210 kilométerre fekszik.

"Sopronról az utazóknak – legyen az honfitársunk, vagy akár külhoni – más és más jut az eszébe. Van, aki a hűség és szabadság városaként ismeri, más a fesztiválok miatt kedveli, ismét mások aktív turistaként páratlan természeti környezetéért, a zöld Sopronért, hegyeiért és a világörökség részét képező Fertő-tájért, akad, aki a gyógyulásáért szeretne itt eltölteni néhány napot, a fiatalok a VOLT Fesztiválért, az ínyencek gasztronómiájáért és híres borai miatt keresik fel a várost. A hét városa: SopronSopron azon kevés magyar városok egyike, ahol szó szerint nyomon követhetô a történelem, műemlékekben az ország második leggazdagabb városa, s levéltára is az elsők között van. Itt van a központja a Nyugat-magyarországi Egyetemnek is.

Aki csak sétálgatni szeretne a városban, az szépen gondozott, virágos parkokat, tereket, zöld szigeteket, fasorokat talál. A Sopronba látogatóknak az sem mellékes szempont, hogy Bécs és Pozsony elérhetô közelségben van és érdemes akár csak néhány órára ellátogatni Burgenlandba is." - SOPRON Jó hozzánk eljönni!

A városi turizmus kedvelői a Buda után második legtöbb műemlékkel rendelkező városban számos látnivalót találnak. Emellett a város múzeumi hálózata is kiemelkedő az országban. Az élménybányában (Központi Bányászati Múzeum), vagy a botanikus kertben található Ligneum látogatóközpontban interaktívan ismerkedhet meg a város értékeivel. A tematikus sétaútvonalak bejárása során nem szabad kihagyni a Tűztorony meglátogatását, de érdemes felfedezni a Várfal sétányt, a Fő teret, a hangulatos belvárosi utcákat is.A hét városa: Sopron

Érdemes szót ejteni Sopron esetében a gasztronómiáról is, hiszen a helyi ételek, és a történelmi borvidék borai az erre fogékonyaknak is vonzóerőt biztosítanak. Számos különleges fogást próbálhat ki, aki ide utazik, s társíthatja őket a gazdag borválasztékkal. A történelmi borvidék legértékesebb területe a Fertő tó környéki dombokon mintegy 1500 hektárnyi területet foglal magába. Sopron a vörösborról, elsősorban kékfrankosról híres, de az itteni fehérborok is egyre ismertebbek.

Sopronba a fesztiválok, rendezvények miatt is érdemes ellátogatni. Május 27. és 29. között rendezik meg a XXV. Soproni Borünnepet, a Soproni Ünnepi Hetek pedig június 17. és július 10. között várják a látogatókat. A szabadtéri rendezvények kedvelőinek érdemes ellátogatni a Soproni Folkfestre június 17-19. között. A IX. Soproni Tündérfesztivál június 25-én várja a családokat. Idén is érdemes ellátogatni a VOLT Fesztiválra, ahol június 29. és július 2. között számos egyéb program mellett ismert magyar és külföldi fellépők koncertjét lehet élvezni. A koncertek szerelmeseinek június 26. és szeptember 25. között a Várisi Zenés Vasárnapok programjai nyújtanak szórakozási lehetőséget. A borkedvelőknek nyújt szórakozást a Soproni Szüret szeptember 9-11. között. A hét városa: SopronAz InnoLignum Kiállítás és Vásár szeptember 8. és 10. között várja a látogatókat, az adventi vásár pedig november 25. és december 23. között kerül megrendezésre a Fő téren, és a Várkerületen.

A Fertő tó, a Fertő-Hanság Nemzeti Park vízitúrákhoz, kiránduláshoz, kerékpáros túrákhoz biztosítanak kellemes környezetet. A mozogni vágyóknak erdei tornapálya, és kalandpark kínál még színesebb sportolási lehetőséget.

A tiszta levegőjű, alpesi klímájú városban a légzőszervi panaszokkal küzdők problémái is enyhülnek, a termál- és gyógyfürdőkben pedig a mozgásszervi betegségekben szenvedők gyógyulhatnak. A wellness szállodákban a pihenésre vágyók is megtalálják számításukat.