A hét városa: Győr

Győr

RailjetTipp - látogasson el vonattal Győrbe, válassza a csúcsidőben óránként közlekedő kényelmes, korszerű railjet vonatokat! Menetrendi információkért keresse fel a menetrendi keresőnket, vagy töltse le Vonatinfo applikációnkat!

Győr"Magyarország egyik legszebb városa, jelentős kulturális centrum, a folyók találkozásáról közismert püspöki székhely és történelemben gazdag város." - mutatja be egy mondatban jól összegezve a város értékeit a győri Látogatóközpont kiadványa.

Győr hazánk műemlékekben harmadik leggazdagabb városa a barokk belvárosnak, a templomoknak, palotáknak és múzeumoknak köszönhetően. Az épített örökségek mellett a természeti látnivalók és a város pezsgő kulturális élete is hozzájárul ahhoz, hogy mára a kisalföldi megyeszékhely Magyarország egyik kedvelt úticéljává vált, legyen szó üzleti útról, családi kirándulásról vagy városnézésről. A Duna és a Rába közelsége meghatározó szerepet tölt be a vízi turisztikai életben. A természet közelsége, a táj szépsége, a friss levegő kirándulásra csábít gyalogszerrel vagy akár két keréken. Hiszen Győr a találkozások városa, ahol nem csak az emberek, hanem a változatos tájegységek is találkoznak.Győr

Van, aki a történelmi belváros hangulatáért, a lenyűgöző szakrális és világi kincsekért, a sétákra csábító vízpartokért, kellemes pihenéssel kecsegtető vendéglátó-teraszokért, mások a pezsgő kulturális élet miatt választják Győrt. Egy színvonalas színházi, balett- vagy bábszínházi előadásért, a filharmonikus zenekar koncertjeiért, érdekes múzeumi látnivalókért, a gazdag fesztiváli életért is érdemes ide látogatni.

GyőrA kicsik a Győrkőcfesztiválért, a nagyok a Bornapokért, a barokk rendezvényekért vagy éppen a Rába-parti zenés estékért utaznak ide. Változatos programlehetőségei számos érdeklődési kört kielégítenek: a táncok szerelmesei a Táncfesztiválon, az irodalombarátok a Könyvszalonban, a múltunkat felidézők a győri legendák napján, a jövőbe nézők a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban tölthetik el kellemesen és hasznosan az időt. A meghitt pillanatok miatt a legtöbben a Győri Adventért érkeznek a városba.Győr

A csobbanni vágyók a termál- és élményfürdőért, a sportok kedvelői egy jó kézilabdameccsért, akiket a lóerők nyűgöznek le, azok pedig az Audi Hungaria Látogatói Központjáért keresik fel Győrt. Van, akit az állatkert és a Füles bástyában látható trópusi élőhely érdekel, másokat egy izgalmas tutajozás vonz, megint másokat a környék szépsége csábít kalandra.

Aki pedig nem tud választani a rengeteg lehetőség közül, ajánljuk, hogy térjen be Győr sétálóutcáján a műemléki épületek között, a Baross úton található Látogatóközpontba, ahol egy modern, színes létesítmény Győrvárja a turistákat, akik információt szeretnének kapni a városi rendezvényekről, vagy belépőjegyet vásárolnának valamelyik programra.

2016 tavaszi győri programajánló elérhető a linken pdf formátumban.

Turisztikai Látogatóközpont

9021 Győr, Baross G. u. 21.

Tel./Fax: 96/311-771

GyőrE-mail: gyor [KUKAC] tourinform.hu

Honlap: www.latogatokozpontgyor.hu

Turisztikai információk, aktuális és éves programok.

Helyi buszmenetrend.

Győr Bike információ.

Parkolás Győr belvárosában.

A képeket köszönjük Győr MJV Önkormányzatának!

 

Győr