A hét városa: Debrecen

A hét városa: Debrecen

 

InterCityTipp: Utazzon Debrecenbe kényelmes InterCity vonatainkkal! Menetrendi információkért látogasson el menetrendi keresőnk oldalára, vagy töltse le a Vonatinfó alkalmazást okostelefonjára!

A hét városa: DebrecenA Kelet-Magyarországon található Debrecen Magyarország városai közül népességét tekintve a második, területét tekintve pedig a harmadik. A Tiszántúl legnagyobb és legjelentősebb városa, melyet neveznek még „a kálvinista Róma” vagy „cívisváros”-nak is. Érdemes megismerkedni Debrecennel, tegyen egy kirándulást a városban!

 

Nem látta Debrecent, ha nem járt a Református Nagytemplom tornyában, nem próbálta felemelni a Debreceni Református Kollégiumban a gerundiumot (a XIX. századi debreceni kollégiumi diáktűzoltók eszköze). Látnia kell a református vallás jelképévé vált líciumfát és a „kálvinista Róma” katolikus püspöki székhelyét is, a Szent Anna Székesegyházat!

Debrecen múltját és jelenét ugyan az utcákon, tereken sétálva is megismerheti, de teljes képet a Tímárház, a Déri Múzeum és a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ kiállításának megtekintésével kaphat csak. Református NagytemplomMindeközben ne mulassza el megkóstolni a debreceni páros kolbászt sem!

Azoknak, akik valami igazán eredetire vágynak, kihagyhatatlan a helyi nagypiac és a virágpiac. Ha már felfedezte a történelmi belvárost, bejárta a hangulatos tereket, elidőzött a teraszokon, akkor lazítson a Nagyerdőn! Kényeztesse magát az Aquaticum élményfürdőben, pihenjen a gyógyfürdőben. Sétáljon vagy kerékpározzon a Nagyerdei parkban, a Nagyerdei Víztoronytól kiindulva. Élvezze nappal a „vízen járást”, este a „mozizást” a Ködszínháznál!

Csodálja meg a Debreceni Egyetem impozáns főépületét, Déri Múzeummajd szórakozzon a Nagyerdei Kultúrparkban és ismerkedjen játékosan a tudományokkal az Agóra Tudományos Élményközpontban.

Az este számos ínycsiklandó ízzel és számtalan feledhetetlen programmal koronázhatja meg a városlátogatást, legyen szó egy jóízű vacsoráról, egy hangulatos komolyzenei koncertről, vagy egy könnyed színházi előadásról a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon vagy a Csokonai Nemzeti Színházban. Ha viszont adrenalinszint-növelő programra vágyna, nézzen meg egy izgalmas futballmeccset a Nagyerdei Stadionban, vagy bulizzon az ország legnagyobb klubhelyiségében, a HALL-ban.

 

A hét városa: DebrecenReformátus KollégiumA hét városa: DebrecenA hét városa: Debrecen