A hét városa - 2016

2016 tavaszán azzal a céllal indítottuk el "A hét városa" sorozatunkat, hogy bemutassuk, milyen szép városok vannak hazánkban, melyeket érdemes meglátogatni, ahova érdemes vonattal utazni. Egycsokorba szedtük az eddig bemutatott városokat, ismerkedjenek meg velük!

Szeged

A hét városa: SzegedSzeged a Tisza és a Maros találkozásánál, a Dél-Alföldön található, Magyarország harmadik legnagyobb városa. Szeged a fesztiválok városa, 2016-ban is színes rendezvénykínálattal várja a látogatókat.

A város a kulturális rendezvények mellett egyedülálló építészeti alkotásokkal rendelkezik. A szecessziós épületek mozgalmas homlokzatukkal, újszerű stilizált növényi motívumaikkal festői hatást keltenek. 

Ismerkedjen meg a várossal, utazzon Szegedre kényelmes InterCity vonatainkkal!

Pécs

A hét városa: PécsA város, amely ősztől tavaszig is számtalan történelmi nevezetességgel, kulturális ínyencséggel várja a turistákat, nyáron igazi fesztiválvárossá alakul, ahol egész nap pörög az élet és ahol minden korosztály megtalálja a neki való programot. A szabadidő aktív, természet közeli eltöltését garantálják a város földrajzi adottságai, amelyek klimatikus szempontból is rendkívül kedvezőek. A magyar színházak előadásainak színe-java a Pécsi Országos Színházi Találkozón, ismertebb nevén a POSZT-on várja a Pécsre látogatókat.

Pécsi látogatásához kényelmes InterCity vonatainkat ajánljuk!

Kőszeg

A hét városa: KőszegKőszeg Budapesttől 260 kilométerre az osztrák határ közelében fekszik, a Kőszegi-hegység lábánál. Az üdítő alpesi levegőjű középkori városka látnivalói, hangulatos belvárosa, szép történelmi emlékei miatt egész évben vonzó a turisták számára. 2016. június 4. – augusztus 5. között a Kőszegi Várszínház szinte minden napra kínál előadást, programot.

Utazzon Kőszegre InterCity vonattal, egy átszállással, és fedezze fel ezt a szépséges várost!

Sopron

A hét városa: SopronSopron Magyarország nyugati határától nem messze, az Alpokalján található. A városi turizmus kedvelői a Buda után második legtöbb műemlékkel rendelkező városban számos látnivalót találnak. Sopronba a gasztronómia és a borkultúra miatt is érdemes ellátogatni, de a fesztiválok, rendezvények miatt is sokan felkeresik a várost.

A Fertő tó, a Fertő-Hanság Nemzeti Park vízitúrákhoz, kiránduláshoz, kerékpáros túrákhoz biztosítanak kellemes környezetet.

Kiránduljon vonattal, látogasson velünk Sopronba!

Győr

Győr"Magyarország egyik legszebb városa, jelentős kulturális centrum, a folyók találkozásáról közismert püspöki székhely és történelemben gazdag város." Az épített örökségek mellett a természeti látnivalók és a város pezsgő kulturális élete is hozzájárul ahhoz, hogy mára a kisalföldi megyeszékhely Magyarország egyik kedvelt úticéljává vált. Térjen be a belvárosban található Látogatóközpontba, ahol egy modern, színes létesítmény várja a turistákat, akik információt szeretnének kapni a városról.

Látogasson el vonattal Győrbe, válassza a csúcsidőben óránként közlekedő kényelmes, korszerű railjet vonatokat!

Eger

A hét városa: EgerEger az észak-magyarországi hegyek ölelésében, a Bükk lábánál fekszik. Budapestről közvetlen gyorsvonatokkal kevesebb, mint két óra alatt érhetjük el ezt a pezsgő hangulatú, történelmi kisvárost. Kulturális életével, díjnyertes boraival, sokszínű gasztronómiai világával, kiváló túrázási- és sportolási lehetőségeivel minden ide érkezőt lenyűgöz a hevesi megyeszékhely. Az aktív programok kedvelői is megtalálhatják a számításaikat Egerben és a város környékén.

Utazzon kényelmesen Egerbe a kétóránként közlekedő gyorsvonatainkkal!

Debrecen

A hét városa: DebrecenA Kelet-Magyarországon található Debrecen a Tiszántúl legnagyobb és legjelentősebb városa, melyet neveznek még „a kálvinista Róma” néven, vagy „cívisváros”-nak is. Ha már felfedezte a történelmi belvárost, bejárta a hangulatos tereket, elidőzött a teraszokon, akkor lazítson a Nagyerdőn! Azoknak, akik valami igazán eredetire vágynak, kihagyhatatlan a helyi nagypiac és a virágpiac.

Debreceni látogatásához ajánljuk InterCity vonatainkat!

Miskolc

A hét városa: MiskolcA Bükk és az Alföld találkozásánál, a Szinva völgyében fekszik Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelye. Nincs még egy nagyvárosa hazánknak, amely ennyi természeti csodát kínál vendégeinek! Magyarország 4. legnagyobb városa páratlan értékekkel, természeti és épített örökséggel rendelkezik.

Válassza Miskolcra látogatásához kényelmes InterCity vonatainkat!

Esztergom

A hét városa: EsztergomA Magyarország legszebb folyóvölgyének nyugati kapujában fekvő Esztergomot a magyar államalapítás bölcsőjeként ismerik Európában, s talán világszerte. A Duna partjára és a Pilis-erdő lankáira települt város és környéke már a 9. századtól a honfoglaló magyarok fontos szállásterülete volt, majd az első magyar királyok birtokközpontja lett.

Utazzon Esztergomba gyorsított személyvonatainkkal! Budapestről akár egy óra alatt a városban lehet kényelmes Desiro vonatainkkal!

Békéscsaba

A hét város: BékéscsabaBékéscsaba gazdag értékekben, hagyományokban. A megszépült belváros szép terekkel, csobogókkal, kávézókkal, üzletekkel várja a vendégeket. Itt találjuk Közép Európa legnagyobb evangélikus templomát is, valamint nem messze tőle áll a Katolikus nagytemplom, amely 1910-ben épült, neogótikus stílusban. Szintén gyönyörű építészeti műemlék a Jókai Színház épülete, az Alföld első kőszínháza.

Szeptember 17-től ismét közlekedtetünk belföldi IC kocsikat a Budapest–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon. Látogasson el a városba, utazzon velünk!

Székesfehérvár

SzékesfehérvárA középkori magyar királyi székhely egyike Magyarország kihagyhatatlan látnivalónak, tele páratlan értékekkel az egykori koronázó bazilika területén, a múzeumaiban és barokk templomaiban. A székesfehérvári kultúrkoktél összetevői: történelmi levegő, királyi századok, kultikus kiegészítők és barokk díszítés, művészi pillanatok, grandiózus események, mindez megbolondítva egy csipetnyi modernnel, a pezsgő hétköznapok varázsával.

Utazzon Székesfehérvárra kényelmes gyorsvonatainkkal, Kelenföldről 38 perc alatt a városban lehet!