Fotósvonat Balatonfenyves és Somogyszentpál között

A MÁV-START a Majorka Turisztikai és Rendezvényközponttal közösen fotósvonatot közlekedtet a balatonfenyvesi gazdasági vasúton. A program során egy személy- és egy teherszállító vonat fotózására is lehetőség nyílik a Berekben.

A rendezvény létszáma korlátozott, és a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyre 2018. január 8-tól van lehetőség, a ruschelne.viktoria [KUKAC] mav-start.hu e-mail címen.

Balatonfenyvesi kisvasút - fotósvonatJelentkezéskor kérjük megadni: 

  • a jelentkezők számát
  • elérhetőséget: telefonszám, e-mail

 

A rendezvény időpontja: 2018. február 10., szombat.

Program:

  • Javaslat a Budapestről Balatonfenyvesre való utazásra (az utazás költségét az eseményen való részvétel ára nem tartalmazza): a Budapest-Déliből 7:35-kor induló, Balatonfenyvesre 9:42-kor érkező 842-es gyorsvonattal.
  • Regisztráció és üdvözlőital Balatonfenyves GV állomáson.
  • 10:20-kor Téli Berek fotósvonat indulása Balatonfenyves GV állomásról. Néhány perccel később elindul a tehervonat is, amely megfelelő távolságban követi a fotósvonatot.
  • 12:40-kor a vonat visszaindul Somogyszentpálról, tervezett érkezés Imremajorba 14:00.
  • 15:40-kor a vonat visszaindul Imremajorból, érkezés Balatonfenyves GV állomásra 15:57.
  • Javaslat a Balatonfenyves állomásról Budapest irányába való utazásra: a Balatonfenyvesről 16:17-kor induló 843-as gyorsvonattal (az utazás költségét az eseményen való részvétel ára nem tartalmazza).

A program során 8-10 fotómegállásra lesz lehetőség, ami miatt a menetrend részben módosulhat.

A Téli Berek fotósvonat terv szerint Mk48 + 2 Baw-g + BDa-w összeállításban, a tehervonat C50 + 2 F-w (lóré) összeállításban közlekedik.

Balatonfenyvesi kisvasút - fotósvonat vonatösszeállítása

A fotósvonat közlekedése során lehetőség lesz pogácsa, langalló vásárlására az egyik kijelölt személykocsiban.

A programcsomag díja: 5000 Ft/fő.

A csomagár az alábbiakat tartalmazza:

- Welcome drink (2 cl) a helyszínen regisztrációkor

- Utazás a Téli Berek fotósvonattal Balatonfenyves GV és Somogyszentpál között oda-vissza 2. osztályon (fapados kocsiban)

- Fotózási lehetőség

- Kötetlen beszélgetés közben ebéd az imremajori Hunyady Udvarban: babgulyás kenyérrel (az árban), az ebéd során lehetőség lesz röviditalok, sörök, üdítők, tea vásárlására.

Biztonságuk és kényelmük fontos számunkra, ezért kérjük, az utazás során tartsák be a személyzet kéréseit, figyeljenek egymásra, és csak a kijelölt helyen tartózkodjanak. A fotómegállások során a nyílt vonalon, peron nélkül, a vasúti töltésre kell leszállni, ezért itt különösen figyeljenek. A téli időjárási körülményekre való tekintettel a peronok, kocsilépcsők síkosak, csúszásveszélyesek lehetnek. Az utazáson mindenki saját felelősségre vesz részt, az esetleges sérülésekért a vasútvállalat felelősséget nem vállal.

Balatonfenyvesi kisvasút - fotósvonat