Fokozott jegyellenőrzés a budapesti elővárosi vonatokon

2015. március 6. péntek, 09.03 / Utolsó módosítás: 2015. március 12. csütörtök, 13.18
Nem a büntetés, hanem a jegyváltásra ösztönzés a cél

Fokozott jegyellenőrzést tart a MÁV-START a budapesti elővárosi vonatokon. A kampánnyal nem a bliccelők büntetése a cél, a vasúttársaság inkább a jegyváltásra, illetve az elővételes és az online vásárlási lehetőségek használatára szeretné ösztönözni az utasokat. A csúcsforgalmi időszakokban több jegyvizsgáló jut a vonatokra.

A reggeli csúcsidőszakokban fokozott jegyellenőrzésekre kell számítani az elővárosi vasútvonalakon. Az intézkedéssel a MÁV-START célja, hogy visszaszorítsa az érvényes menetjegy vagy bérlet nélküli utazásokat, a kedvezmények jogosulatlan igénybevételét, illetve hangsúlyozza az előzetes jegyvásárlás fontosságát.

A célellenőrzések alkalmával esetenként már a felszállás előtt, a peronon is kérhetik az utasoktól a jegyeket, bérleteket. Éppen ezért a MÁV-START minden, az ellenőrzés során érintett állomáson és megállóhelyen biztosítja a menetjegyek árusítását. A hatékony fellépés céljából a vonatokon szolgálatot teljesítő nagyobb jegyvizsgálói létszám lehetővé teszi, hogy az ellenőrzési időszakban a fedélzeti jegyváltást megtagadó utasokat minél előbb kiszűrjék és leszállítsák a vonatról.

A kampányszerű ellenőrzés a Budapest–Vác–Szob vasútvonalon kezdődik. A szigorított ellenőrzés a későbbiekben valamennyi budapesti elővárosi vonalat érinteni fogja.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG