E-vonatjegy

Férfi állomáson

Válassza az e-vonatjegy kényelmét, kötetlenségét és kedvezőbb árát!

A MÁV-START internetes menetjegy-vásárlási szolgáltatása e-vonatjegy választásával is igénybe vehető.

Az e-vonatjegyet tartalmazó pdf fájlt jegyellenőrzéskor az alábbi módokon mutathatja be:

 • Arra alkalmas készülék (pl. okostelefon, hordozható számítógép) képernyőjén, ha készüléke képes a QR-kódot legalább 160x160 képpont méretben megjeleníteni.
 • A/4-es fehér papírra, méretváltoztatás nélkül jó minőségben kinyomtatva.

Az e-vonatjegy kizárólag a rajta feltüntetett személyt jogosítja fel utazásra a megadott időszakban és viszonylaton, feláras vonaton történő utazáshoz a felárat is meg kell váltani. A helyjegy, pót- és helyjegy az ott feltüntetett vonaton érvényes. A jegy ellenőrzésekor a személyazonosságot és a kedvezményre való jogosultságot igazolni kell.

E-vonatjegy vásárlása esetén 10% kedvezményt kap a kosár végösszegéből a pénztárban történő vásárláshoz képest.

Egyes járatokon (ezeket a menetrendi kereső felületen @ jellel jelöltük) 100 km-nél hosszabb távolságra a pénztári árhoz képest 20% kedvezménnyel vásárolhat e-vonatjegyet. Ezek a jegyek csak a rajtuk feltüntetett vonatokon érvényesek.

E-vonatjegyet mindössze néhány egyszerű lépésben vásárolhat:

 • Válassza ki úti célját és az Önt megillető kedvezményt online vasúti menetrendünkben
 • Jelölje be, hogy otthoni jegynyomtatást szeretne
 • Ha még nem tette volna meg, rögzítse a számlázási címet (a vásárlásról elektronikus számlát kap)
 • Adja meg nevét és születési dátumát
 • Ellenőrizze le a jegye adatait
 • Majd a fizetés után mentse le az e-vonatjegyet tartalmazó fájt
 • Utazáshoz ne felejtse el a fájlt a megjelenítéshez használt készülékre letöltve, vagy A/4-es papírra kinyomtatva magával vinni.

Az e-vonatjegy pdf formátumban áll elő, A4-es méretben, és egy kétdimenziós pontkód tartalmazza az utazáshoz és jegykezeléshez szükséges információkat.  Az Ön felelőssége arról gondoskodni, hogy az utazás megkezdése előtt a jegyet tartalmazó fájlt letöltse, és jegyellenőrzéskor a fájl bemutatható állapotban vagy kinyomtatva Önnél legyen. A beolvashatatlan, továbbá részben kinyomtatott, sérült, szennyezett vagy olvashatatlan jegy érvénytelen.

Összefoglaló az e-vonatjegy felhasználási feltételeiről:

 • Az e-vonatjegy névre szóló, át nem ruházható, viszonylati menetjegy.
 • Az e-vonatjegy a rajta feltüntetett időszakban érvényes, a megkezdett utazás másnap 03:00-ig befejezhető. Az e-vonatjegy a rajta feltüntetett érvénytartamon és viszonylaton belül bármely olyan vonaton érvényesen felhasználható, melynek igénybe vehetősége az e-vonatjegyről világosan megállapítható (pl. feláras vonatra érvényes felárat megfizették).
 • Ha az e-vonatjegy helyjegyet, pót- és helyjegyet tartalmaz, a helyjegy, pót- és helyjegy csak az ott feltüntetett vonaton érvényes.
 • A vonathoz kötött kedvezménnyel vásárolt e-vonatjegy csak a jegyen feltüntetett vonat(ok)on érvényes.
 • Az e-vonatjegy visszatérítése kizárólag a webes felületen kezdeményezhető, legkésőbb az érvényesség megkezdése előtt 1 órával. Ha a rendelésből nem az összes jegyet váltja vissza, a korábban letöltött, vissza nem váltott jegyek utazásra érvénytelenné válnak. A vissza nem váltott jegyeket kérjük, töltse le újra, és az új változatot vigye magával az utazásra. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az internes felületen 1 vásárlásra csak 1 alkalommal kezdeményezhető visszatérítés. Amennyiben Ön a vásárolt jegyeknek csak egy részét váltja vissza, a megmaradt jegyekre vonatkozóan visszatérítés már nem kezdeményezhető.

Az e-vonatjegyet tartalmazó fájl letöltéséhez az Internet Explorer vagy FireFox böngésző, a megjelenítéshez és a jegy kinyomtatásához pedig az Acrobat Reader legfrissebb változata javasolt.

Jelenleg bérlet jellegű vagy menettérti jegyek, illetve nemzetközi menetjegyek nem vásárolhatók otthoni nyomtatással, azonban élőállat- és kerékpárjegy igen.

Hogyan vásárolhatok otthon nyomtatott jegyet?

Hogyan vásárolhatok? – Az otthoni jegynyomtatás folyamata a teljes e-Ticket rendszerben

Gyakran Ismételt Kérdések

 

Letölthető dokumentumokMéretDátum
PDF ikon E-ticket, e-vonatjegy hirdetmény - Érvényes 2017. december 8-tól.146.16 KB2018.01.08.