Belföldi vonatösszeállítások

Vonatösszeállítás

Szeretné tudni, hogy a vonat melyik részén lesz az 1. osztályú kocsi? Megnézné előre, hogy az úti céljának megfelelő közvetlen kocsi a szerelvény melyik részén található? Biciklijével egyből a kerékpárszállításra alkalmas kocsi helyénél szeretne várakozni a peronon? Vagy csak egyszerűen megnézné, hogy a szerelvény hányadik kocsijába szól a helyjegye? Legyen Ön is jól informált, utazás előtt nézze meg a vonat összeállítását is!

A belföldi expressz és InterCity (valamint a nyári időszakban valamennyi balatoni távolsági) vonatok összeállítását vonalcsoportonként szétbontva találja a könnyebb keresés érdekében. A hirdetményeken a különböző jellegű kocsikat különböző színnel jelöljük, ezért könnyen beazonosítható, hogy a keresett kocsi a szerelvény melyik részén található. Érdekesség, hogy ebből a különböző színekkel való jelölésből ered a vasutas szakzsargonban használt "papagáj" elnevezés.

A hirdetményeken alkalmazott jelölések magyarázata

A könnyebb keresés érdekében a belföldi forgalomban közlekedő minőségi távolsági vonataink összeállítását négy fájlba bontottuk szét. A vonatokat vonalcsoportonként gyűjtöttük össze, az A jelű fájlban a Győr, Szombathely, Sopron és Zalaegerszeg felé, a B jelűben a Pécs és Baja felé, a C jelűben a Miskolc, Sátoraljaújhely, Debrecen, Nyíregyháza és Záhony felé, a D jelűben a Szeged és Békéscsaba felé, az E jelűben a Balatonfüred, Tapolca felé (Balaton északi partja), valamint az F jelűben a Siófok, Keszthely, Nagykanizsa felé (Balaton déli partja) közlekedő vonatok szerepelnek.

Térkép a vonalak csoportosításáról

Térképes összefoglaló a vonalak csoportosításáról

Győr, Szombathely, Sopron és Zalaegerszeg felé:

Belföldi Ex és IC vonatok összeállítása – A. Érvényes visszavonásig.

Pécs és Baja felé:

Belföldi Ex és IC vonatok összeállítása – B. Érvényes 2019. március 31-ig.

Miskolc, Sátoraljaújhely, Debrecen, Nyíregyháza és Záhony felé:

Belföldi Ex és IC vonatok összeállítása – C. Érvényes visszavonásig.

Szeged és Békéscsaba felé:

Belföldi Ex és IC vonatok összeállítása – D. Érvényes visszavonásig.