BALATON MIX - a balatoni napijegy! Októberben +1 nap!

Vonattal és hajóval a Balatonon!

Desiro a BalatonnálSzent MiklósFlirt

Ajánlatunk azoknak szól, akik 2016. március 26. – 2016. október 23. között szabadidejüket tartalmasan és aktívan szeretnék eltölteni a Balatonon. A Balaton körüli vasútvonalakra és a Balatoni Hajózási Zrt. (http://www.balatonihajozas.hu/) menetrend szerinti járataira szóló Balaton Mix jeggyel bejárhatja a magyar tengert és környékét, akár kerékpárral is.

A kedvezményes utazási jegy felnőtt, gyermek, és családi kategóriában, kétféle időtartamra is megváltható. A 7 napos változat 2 szabadon választott napon, a 3 napos változat pedig 1 szabadon választott napon 0-24 óráig jogosít korlátlan számú díjmentes utazásra a Balaton körüli vasútvonalakon és a tavon átkelő hajójáratokon. A jegy akkor válik érvényessé, ha utasaink a kiválasztott napot az utazás megkezdése előtt ráírják a jegyre. A Balaton Mix jeggyel történő utazáshoz a gyorsvonati pótjegyet akkor sem szükséges megváltani, ha a kiválasztott vonat egyébként a gyorsvonati felárra kijelölt járatok közé tartozik.

A gyermek jegy 6-14 éves kor között váltható. Családi jeggyel 2 felnőtt és legfeljebb 2 gyerek utazhat együtt. A családi kapcsolatot nem szükséges igazolni.

A Balaton-partra való eljutáshoz 50%-os alkalmi menettérti jegy váltható, mely a Balaton Mix jegy felmutatása mellett jogosít visszautazásra. (A 3 napos Balaton Mix jegyhez legalább 50 km távolságra szóló, a 7 naposhoz bármilyen távolságra szóló alkalmi menettérti jegy váltható. Az alkalmi menettérti jegyhez, - amennyiben felárköteles vonattal történik az utazás, - valamennyi felárat, így a gyorsvonati pótjegyet is meg kell váltani.)

A Balaton Mix jegyek valamennyi gépesített MÁV-START jegypénztárban, és a Balatoni Hajózási Zrt. jegypénztáraiban is megválthatók. Az 50%-os alkalmi menettérti jegyek az ország bármely vasúti jegypénztárában megválthatók.

A Balaton Mix előnyei

 • a kiválasztott napo(ko)n korlátlan számú díjmentes utazást tesz lehetővé,

 • az "Ősszel is Balaton" rendezvény kapcsán, plusz egy napig lehet vele díjmentesen utazni 2016. október 1-23. között (http://www.nyitottbalaton.hu/)

 • rugalmasan használható, nem szükséges előre meghatározni a járatokat,

 • díjmentes kerékpárjegy váltható (külön szabályok szerint),

 • 50% kedvezmény a Balatonfenyvesi kisvasúton,

 • a gyorsvonati pótjegy árát tartalmazza (felárköteles vonattal való utazás esetén csak az esetleges további felárakat szükséges megváltani),

 • 50% alkalmi menettérti kedvezmény vehető igénybe a Balatonhoz való utazáshoz,

 • a jegy felmutatásával egyes balatoni partner szolgáltatóknál kedvezményes jegy váltható.

A Balaton Mix ára

Jegy típusa

Ár

Utazási napok száma

felnőtt 7 napos

5 990 Ft

2

felnőtt 3 napos

3 590 Ft

1

gyermek 7 napos

3 590 Ft

2

gyermek 3 napos

2 190 Ft

1

családi 7 napos

16 190 Ft

2

családi 3 napos

9 490 Ft

1

Kerékpáros kedvezmények és kényelmi szolgáltatások

Vegye igénybe a balatoni forgalomban közlekedő, nagy kapacitású kerékpárszállító vasúti kocsikat! A MÁV-START Zrt. járatain a felnőtt, gyermek és családi Balaton Mix jeggyel személyenként 1 db kerékpár díjmentes kerékpárjeggyel szállítható (pl. családi Balaton Mix jeggyel utazó 2 felnőtt és 2 gyermek 4 db kerékpárt szállíthat) az utazásra megjelölt napon/napokon a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében. A díjmentes kerékpárjegyet az utazás megkezdése előtt meg kell váltani, a kerékpár elhelyezése és szállítása a MÁV-START Zrt. érvényben lévő Személyszállítási Üzletszabályzat kerékpárszállításra vonatkozó általános szabályai alapján történhet. A kerékpárszállítás szabályairól bővebb információ honlapunkon olvasható, ide kattintva.

A Balatoni Hajózási Zrt. menetrendjében kerékpárszállításra kijelölt személyhajóin a felnőtt és a gyermek Balaton Mix jeggyel személyenként 1 db kerékpár díjmentesen szállítható a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében. A kompjáratokon a felnőtt, gyermek és családi jeggyel szintén személyenként 1 db kerékpár díjmentesen szállítható.

A kedvezményes Balaton Mix jeggyel történő utazásra 2016. március 26-tól 2016. október 23-ig van lehetőség, a hozzá csatlakozóan a Balatonhoz történő utazáshoz váltható 50 %-os alkalmi menettérti jeggyel legkorábban 2016. március 25-én lehet megkezdeni az utazást, illetve azt legkésőbb 2016. október 24-ig kell befejezni.

Partneri együttműködéseink alapján egyes balatoni szolgáltatók a Balaton Mix jegy felmutatói részére kedvezményt nyújtanak a náluk igénybevehető szolgáltatások díjaiból.

Kedvezmények egyes szolgáltatóknál

Belvárosi múzeumok

Keszthelyi Babamúzeum és Intézményei: a belépőjegy árából 10% kedvezmény, egyéb kedvezménnyel össze nem vonható.

Helyszínek:

 • Népviseletes Babamúzeum, Csigaparlament, Történelmi Panoptikum, Kínzó Múzeum: Keszthely, Kossuth L.u.11. (Sétáló utca)
 • Vidor Játékmúzeum, Tüskevár Panoptikum, Erotikus Panoptikum: Keszthely, Kossuth L.u.10. (Sétáló utca)
 • Nosztalgia Látványtár és Giccs Múzeum: Keszthely, Kossuth L.u.1-3. (Sétáló utca)
 • Csillagvár Múzeum: Balatonszentgyörgy, Irtás Dűlő út. (ápr. 30-ig és okt. 1-től zárva)

+36(83)318-855, +36 (30) 855 6533

www.babamuzeum-keszthely.hu

Balaton-felvidéki Nemzeti Park: a teljes árú belépőből 10-20% közötti kedvezmény, árak részletesen: www.bfnp.hu/magyar/oldalak/bemutatohelyek.

Nemzeti Park

Helyszínek:

 • Levendula Ház a Belső-tó partján (8237 Tihany, Major u. 67.)

 • Pannon Csillagda (8427 Bakonybél, Szt. Gellért tér 9.)

 • Tapolcai-tavasbarlang (Tapolca, Kisfaludy Sándor u. 3.)

 • Lóczy-barlang (Balatonfüred, Öreghegyi út vége)

 • Hegyestű (Monoszló)

 • Salföldi major (Salföld)

 • Kotsy-vízimalom (Zalaszántó, Ádám u. 2., bejárat a Fő utca felől)

 • Vörsi tájház (Vörs, Dózsa György u. 17.)

 • Bivalyrezervátum (Kápolnapuszta)

 • Diás-sziget (Kis-Balaton Kutatóház, Fenékpuszta határában, részvétel kerékpárral vagy gépkocsival, információ: 06-30/664 0404)

 • Bakonyi Erdők Háza (8427 Bakonybél, Szt. Gellért tér 9.)

Tel: +36(87)555-291

www.bfnp.hu

Magyar Királyok Panoptikuma & Kalózmúzeum, Amazonas Indián Múzeum: a teljes árú belépő árából 30% kedvezmény

Helyszín: 8237 Tihany, Kossuth Lajos u. 35. (a központban, a Posta melletti Mini Market épületében)

+36(30)9468-220

www.panoptikum.hu

Bakonyerdő Zrt. bemutatóhelyek: a belépőjegy árából 15% kedvezmény

Helyszínek:

 • Természet Háza Látogatóközpont (8315 Gyenesdiás, Dornyai u. 4., információ: Csali Nikolett+36-30/239-4279; termeszethaza [KUKAC] bakonyerdo.hu)

 • Festetics Imre Állatpark (8360 Keszthely, Szent Erzsébet út, információ: Csali Nikolett+36-30/239-4279; termeszethaza [KUKAC] bakonyerdo.hu)

Kellemes balatoni időtöltést kívánunk!

                                                        

TündeSzigligetHelka