Álomvonat – éjszakai élményutazás az Észak-Alföldön!

Alomvonat 1

Rendhagyó családi vagy baráti körben eltöltött hétvégi programra vágyik? Próbálja ki a belföldi éjszakai vonatozást, és legyen az Utasellátó vendége a háló-, fekvőhelyes és étkezőkocsikban! Kóstolja meg az Utasellátó különlegességeit, fogyasszon el egy finom vacsorát vagy egy ebédet, miközben Tokaj-Hegyalja lankáiban vagy az Alföld végtelen rónáiban gyönyörködik.

Program időpontja: 2022. október 8-9. Felszállás Budapest-Keleti pályaudvaron 17:00 órától az IC 586 számú,
Debrecenbe közlekedő Tokaj InterCity vonat induló vágányánál 
Utazás Éjszakai élményvonat az Észak-Alföldön fekvőhelyes kocsiban
Kiknek ajánljuk? Mindazon családoknak, vasútbarátoknak és vasúti utazást kedvelőknek, akik új élményekre vágynak
Program jellege Kétnapos utazás. 2 nap / 1 éjszaka
Alvási lehetőség? Háló-, illeve fekvőhelyes kocsikban
Ellátás Vacsora, reggeli és ebéd
Jegyek

A teljes programot magában foglaló menetjegyek
a Budapest-Keleti pályaudvaron található Üzleti váróteremben válthatóak meg szeptember 24-től. Fizetni kizárólag bankkártyával és SZÉP-kártyával lehet.

Program

Az Álomvonat 2022. október 8-án, 17:30-kor indul Budapest-Keleti pályaudvarról az IC 586 Tokaj InterCity vonattal egyesítve, két új arculatos CAF fekvőhelyes kocsival, egy CAF hálókocsival, valamint két teljeskörű felújításon átesett DWA étkezőkocsival.

Vendégeink érkezéskor megkapják beszállókártyáikat, illetve a vacsora-, reggeli- és ebéd kuponokat, amelyeket a program díja tartalmaz. Indulás után fél órával megkezdjük a jelentkezéskor választott vacsoramenü felszolgálását. A vacsora ideje alatt utasaink a naplementében gyönyörködve hódolhatnak a gasztronómiai élvezeteknek.

Menetrend szerint 21:14-kor megérkezünk Debrecenbe, ahol körülbelül két órás egyéni programlehetőséget biztosítunk. Érdemes egy kellemes esti sétára indulni a belvárosban, megtekinteni az esti fényekben pompázó főutcát vagy a Nagytemplomot. Ezt követően a vonat önálló szerelvényként indul tovább, és egész éjszaka folyamatosan halad. A program teljes ideje alatt várja utasainkat az étkezőkocsi, ahol rágcsálnivalók, üdítőitalok és alkoholos italok fogyaszthatók térítés ellenében.

CAF hálókocsi

Hálókocsi

CAF fekvőhelyes kocsi

Fekvőhelyes kocsi

A pihenni vágyó utasaink nyugovóra térhetnek kényelmes háló- és fekvőhelyes fülkéikben. Az éjszaka során vonatunk Apafa–Nyírbátor–Mátészalka–Vásárosnamény–Záhony útirányon át közlekedik. Záhonyból a 6229 sz. személyvonattal egyesítve közlekedik Debrecenig.

Álomvonat útvonal

Reggel 7 óra tájban visszaérkezünk Debrecenbe, ahol a jegyárban foglalt reggeli elfogyasztása után díjmentes fakultatív programmal készülünk. Utasainkat interaktív „kincskereső” program keretében a város nevezetességeinek felfedezésére invitáljuk. Kvízjátékkal is készülünk, azt a három csapatot díjazzuk, akik a leggyorsabban adják meg a kérdésekre a helyes válaszokat.

A visszaúton vendégeink hangulatos étkezőkocsinkban elfogyaszthatják a jegyárban foglalt ebédet, valamint választhatnak à la carte snack- és italkínálatunkból. A háló- és fekvőhelyes kocsik pedig a visszaút időtartama alatt is használhatók pihenés céljából. Az Álomvonat kocsijait Debrecentől Budapestig a Transilvania-Szamos EuroCity vonat továbbítja, amely menetrend szerint 14:20-kor érkezik meg Budapest-Keleti pályaudvarra, programunk végállomására.

Ellátás

Álomvonat

A program díja tartalmaz egy vacsorát, másnap egy reggelit és egy ebédet, amit az étkezőkocsiban szolgálunk fel.

Vacsorára és ebédre az alábbi menüből választhatnak:

 • Paprikás csirke galuskával, csemegeuborkával
 • Szabolcsi töltött káposzta
 • Sertéscsülök karikaburgonyával és párolt lilakáposztával
 • Marhapörkölt galuskával, házi csalamádéval
 • START Burger sült burgonyával
 • Vega Burger sült burgonyával
 • Classic Burger sült burgonyával
 • Gyerek menü (2 db rántott dinoszaurusz figura, kis adag sült burgonya, tetszőlegek szószok, csemegeuborka, piskótaszelet, Sió Vitatigris gyümölcsital)

A vacsora és az ebéd mellé választható továbbá 1 pohár vörös- vagy fehérbor, vagy tetszőleges üdítőital, vagy csapolt sör.

Reggeli választható menüajánlat:

 • Hideg reggeli: 2 db mini bagett, sertéssonka, paprikás szalámi, trappista és edami sajt, 2 db mini vaj/margarin, választható Rauch gyümölcsital (0,2 l), választható meleg ital.
 • Szatmári paraszttál: 2 db mini bagett, kolozsvári szalonna, füstölt sertéssonka, füstölt kolbász, tepertő, zöldségek, 2 db vaj vagy 2 db margarin, választható Rauch gyümölcsital (0,2 l), választható meleg ital.
 • Édes reggeli: 2 db vajas croissant, vaj/margarin, dzsem, méz és mogyorókrém, választható Rauch gyümölcsital (0,2 l), választható meleg ital.
 • Meleg reggeli tükörtojással: Tükörtojás sült sertéssonkával vagy pirított baconnel, mini bagett, vaj vagy margarin, választható Rauch gyümölcsital (0,2 l), választható meleg ital.
 • Meleg reggeli rántottával: Sajtos vagy sonkás rántotta, mini bagett, vaj vagy margarin, választható Rauch gyümölcsital (0,2 l), választható meleg ital.

A program díja

A vonatra jegyek már 19.500 Ft-tól kaphatók. A díjak a teljes fülke árára vonatkoznak, magukban foglalják továbbá a vacsorát, a reggelit és az ebédet is.

Fülke típus

Utas típus

Ár

Hálófülke
1 fő részére

1 felnőtt

         68 900 Ft

Hálófülke
2 fő részére

2 felnőtt vagy
1 felnőtt + 1 gyerek

73 900 Ft

Hálófülke
3 fő részére

3 felnőtt vagy
2 felnőtt + 1 gyerek vagy
1 felnőtt + 2 gyerek

78 900 Ft

Fekvőhelyes fülke
4 fő részére

4 felnőtt

         73 900 Ft

3 felnőtt + 1 gyerek

         66 900 Ft

2 felnőtt + 2 gyerek

         59 900 Ft

1 felnőtt + 3 gyerek

         53 900 Ft

Fekvőhelyes fülke

3 fő részére

3 felnőtt

         68 900 Ft

2 felnőtt + 1 gyerek

         61 900 Ft

1 felnőtt + 2 gyerek

         54 900 Ft

Fekvőhelyes fülke

2 fő részére

2 felnőtt

         63 900 Ft

1 felnőtt + 1 gyerek

         56 900 Ft

Fekvőhelyes fülke

1 fő részére

1 felnőtt

         58 900 Ft

Ágy négyfős fekvőhelyes fülkében, közös elhelyezéssel (csak felnőtt, max. 8 ágyhely)

19 500 Ft

Jegyváltás

A teljes programot magában foglaló menetjegyek a Budapest-Keleti pályaudvaron található Üzleti váróteremben válthatók meg, kizárólag bankkártyával, illetve SZÉP-kártyával (OTP, MKB, K&H).

Fontos! Jegyeket kizárólag elővételben lehetséges megvásárolni a Budapest-Keleti pályaudvaron található Üzleti váróteremben.

Felkeltette érdeklődését ajánlatunk? Siessen, jegyek korlátozott számban kaphatók!

Jegyek értékesítésének kezdete: 2022. szeptember 24. 14:00

Várjuk jelentkezését!

Felhívjuk a figyelmét, hogy a rendezvényről kép- és videófelvétel készül! Bővebb információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy az élményutazás során a kép-, hang- és videófelvételek készítése és azok felhasználása (különösen azok nyilvánosságra hozatala) csak a hatályos jogszabályokkal összhangban lehetséges, melyre tekintettel kérjük Önöket, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet a felvételek jogszerű körülmények között történő elkészítésére és tartózkodjanak a felvételek jogtalan vagy visszaélésszerű felhasználásától, mivel a jogsérelmet elszenvedő személyek jogi eljárások lefolytatását kezdeményezhetik a jogsértést elkövetőkkel szemben.

Álomvonat