A balatoni napijegyek a MÁV-START legsikeresebb nyári termékei

2020. szeptember 7. hétfő, 14.30
Balaton

Május vége óta 15 ezernél több utas választotta a Balaton 24 és Balaton 72 napijegyet a Balaton partján. Ezzel az eredménnyel ezek a MÁV-START történetének legsikeresebb nyári termékei. A páratlan sikertörténetet a vasúttársaság jövőre folytatja, tervezetten már az interneten és a jegyautomatákban is.

A napijegyeket a jegypénztárakban körülbelül 13 ezren vásárolták meg, köszönhetően annak, hogy a pénztárosok előszeretettel ajánlották az utasoknak ezt a páratlanul egyszerű és kedvező jegytípust. Siófokon és Balatonfüreden; illetve a MÁV applikáción keresztül körülbelül 2000 ilyen jegyet váltottak az utasok a nyár folyamán. Az országos sikert jól mutatja, hogy a balatoni és budapesti jegypénztárak mellett Pécsett, Győrben, Szegeden és Kazincbarcikán is vásároltak ilyen napijegyeket, a legeredményesebb jegypénztáros Balatonfüreden négyszáznál is többet értékesített. A 24 és 72 óráig érvényes balatoni napijegyek szeptember 30-áig még megvásárolhatók és felhasználhatók.

A balatoni utószezon szeptember 13-áig tart; sűrűbb menetrenddel, nagyobb kapacitással és magasabb szolgáltatási színvonalat biztosítva közlekednek a vonatok a tóparti állomásokra, hogy a nyár után az ősz se múljon el élmények nélkül.

A balatoni napijegyek szinte minden tóparti utazási igénynek megfelelnek, kivéve az azokat az utazásokat, amelynél például munkáltatói elszámolhatóság, vagy viszonylati kedvezményjogosultság miatt fontos, hogy a menetjegy kifejezetten a beutazott viszonylatra korlátozódjon.