A MÁV-START tisztelettel köszönti az utasait a Turizmus Világnapja alkalmából!

2013. szeptember 23. hétfő, 00.00 / Utolsó módosítás: 2014. augusztus 19. kedd, 11.48

Nyereményjátékkal csatlakozik a MÁV-START az idei Turizmus Világnapja megünnepléséhez, népszerűsítve ezzel is a szabadidős célú utazásokat. A Magyar Turizmus Zrt. és a vasúttársaság az érvényben lévő stratégiai megállapodásuk értelmében folyamatosan együttműködik a turisztikai célú, belföldi, vasúti utazások népszerűsítése érdekében.

Budapest, 2013. szeptember 23. – Harmadik alkalommal csatlakozik idén szeptember 27-én a MÁV-START a Magyar Turizmus Zrt. által szervezett Turizmus Világnapja megünnepléséhez, hogy ezzel is kifejezze elkötelezettségét mind a belföldi, mind a nemzetközi turisztikai célú utazások tekintetében. Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének kezdeményezésére a turisztikai ágazat 1980 óta minden év szeptember 27-én ünnepli a Turizmus Világnapját. Az ünneplés célja a szakma és a lakosság figyelmének a felhívása a vendégszeretet jelentőségére, tudatosítva egyúttal, hogy a turizmus rendkívül fontos szerepet tölt be a magyar gazdaságban.

A vasúttársaság a „Vonattal utaztam a nyáron” elnevezésű nyereményjátékkal kapcsolódik idén a rendezvényhez, amelyet a honlapján hirdet meg. Az utasoknak lehetőségük van ez által írásban beküldeni a nyári élményeik beszámolóját, és ausztriai vonatjegyet és ajándékcsomagokat nyerni. A részletekhez kattintson ide.

A MÁV-START Zrt. és a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai együttműködése már tavaly elkezdődött, amikor megállapodást kötött a két vállalat egymás tevékenységének kölcsönös segítése érdekében. A megállapodás célja az utazást tervezők körében erősíteni a magyarországi úti célok ismertségét, és minél több utast a vasút használatára ösztönözni.

A vasúttársaságnak évente csaknem 140 millió belföldi utasa van, ezen felül még mintegy három millióan választják a nemzetközi utazásukhoz a MÁV-START vonatait. Hazánkban a legkeresettebb célpont a főváros, a Balaton, a Dunakanyar, a Fertő tó, a Tisza-tó és a nagyobb városok. A nemzetközi utazások tekintetében Ausztria, Németország, Szlovákia, Románia és Csehország a legnépszerűbb indulási vagy érkezési hely, de nyaranként kedveltek még az Adriai- és a Fekete-tengeri üdülőhelyek is. A komfortosabb utazási körülmények érdekében a vasúti kocsik felújítása folyamatos, 129 kocsi belső tere újult meg idén és tavaly. A kerékpárok szállítására az idei nyártól újabb nyolc kocsi áll rendelkezésre, az évente több mint 360 ezer biciklis utas még megfelelőbb kiszolgálása érdekében. Pár napon belül eléri az ötszázat a wifis járművek száma, a szabadidős célú utazásoknál ez már menet közben hozzájárul a pihenéshez. Jelentős változás december óta, hogy hat év után újra InterCity-vonatok közlekednek Egerbe, illetve Békéscsabára már óránként indulnak a vonatok. A Balatonhoz évről évre egyre többen utaznak vasúton, az idei egymilliós utasszám a pályafejlesztéseknek köszönhetően jövőre várhatóan tovább nő.

A MÁV-START elkötelezett a turisztikai célú utazások iránt további szolgáltatás- és járműfejlesztésekkel a még komfortosabb utazási körülmények biztosítása érdekében. A vasúttársaság tisztelettel köszönti az utasait a Turizmus Világnapja alkalmából!

MÁV-START Zrt.