Veszprém Európa Kulturális Fővárosa

2023. január 21-én indul az Európa Kulturális Fővárosa program, a címet Veszprém megyei jogú város nyerte el, bevonva a város és a régió intézményeit, kulturális színterének szereplőit és civil szervezeteit. A VEB2023 EKF egyik alapértéke a fenntarthatóság, ezért is kiemelten fontos, hogy a rendezvények is fenntarthatósági szempontok szerint működjenek. A vasúttársaság január 16-tól kedvezményes menetjegyet vezetett be a programsorozat sikere, valamint a fenntarthatóság terén a közösségi közlekedés szerepének kihangsúlyozása érdekében. A kedvezményes vasúti jegy a GYSEV területén is érvényes.​ 

A kiemelt programokra az egész év folyamán kedvezményes EKF jegyet válthatnak az utasok szimbolikus 2023 forint értékben. Az egyedi díjtermék oda-vissza utazásra érvényes az ország bármely pontjáról. Az első kiemelt rendezvény, melyre az EKF jegy érvényes lesz a hétvégi megnyitó ünnepség. A jegy csak 2. kocsiosztályon érvényes, feláras vonaton a szükséges díjat meg kell hozzá váltani.

Ragyogj

EKF jegy

EKF jegy

A kiemelt programokra az egész évben kedvezményes EKF jegyet válthatnak az utasok szimbolikus 2023 forint értékben.

 

 

Bővebben

Az egyedi díjtermék oda-vissza utazásra érvényes az ország bármely pontjáról. Az első kiemelt rendezvény, melyre az EKF jegy érvényes lesz a hétvégi megnyitó ünnepség. A jegy csak 2. kocsiosztályon érvényes, feláras vonaton a szükséges díjat meg kell hozzá váltani. A jegyeket mind online (MÁVapp, Elvira, jegykiadó automata), mind személyesen a MÁV-START pénztáraiban megválthatják az érdeklődők, az önkiszolgáló csatornákra érvényes 5, illetve 10 százalékos kedvezmény az EKF-jegyre nem vonatkozik.

Az EKF jegy odautazásra a rendezvényeket megelőző napon és a rendezvények napján, napjain, míg hazautazásra a rendezvények napján, napjain illetve a rendezvényeket követő napon érvényes. Ugyanúgy, ahogy normál esetben is, az elővételi szabályok érvényesek az EKF jegy esetében is, azaz legkorábban 60 nappal az tervezett utazás előtt lehet a jegyeket megvásárolni. Az EKF jegy a január 21-22-i megnyitóra érvényes, legközelebb pedig az áprilisi Blues Fesztiválra lehet majd megváltani. A kedvezményes vasúti jegy a GYSEV területén is érvényes.

Az alábbi eseményekre érvényes a 2023 forintos oda-vissza EKF jegy:

 • EKF megnyitó – január 21-22.
 • Blues Fesztivál – április 13-16.
 • Ez az a Nap! – április 15.
 • Gizella Napok 2023 – május 7-14.
 • Magyar Mozgókép Fesztivál – június 7-10.
 • VeszprémFest 2023 – július 12-16.
 • Rozé, Rizling és Jazz Napok – július 12-16.
 • Veszprémi Utcazene Fesztivál 2023 – július 19-22.
 • EKF Felező – július 28.
 • Auer Fesztivál – augusztus 1-6.
 • Kőfeszt – augusztus 3-6.
 • INOTA Fesztivál – augusztus 31. – szeptember 3.
 • BALKAN: MOST fesztivál – szeptember 7-9.
 • Balaton Wine and Gourmet – szeptember 28. – október 1.
 • Jazz Fesztivál – november 16-19.

 

MÁV-START menetrend szerinti járatai Veszprémbe

vasút

A  vasúttársaság menetrendszerinti járatai Budapest és Székesfehérvár felől Veszprémbe óránként közlekednek Göcsej és a Bakony InterCity-ként. Szombathelyről a Bakony IC-vel, Zalaegerszegről a Göcsej IC-vel kétóránként lehet eljutni az EKF fő helyszínére.

 

 

 

Bővebben

Budapest Déli pályaudvarról indulva a Bakony és a Göcsej InterCity vonatok menetrend szerint 1 óra 28 perc alatt érnek Veszprémbe. Szombathelyről a Bakony InterCity menetideje 1 óra 44 perc, Zalaegerszegről a Göcsej Intercity vonat 1 óra 42 perc alatt jut el Veszprémbe.

A decemberben bevezetett Okosjeggyel Budapest és Veszprém között 1599 forintért lehet utazni a Göcsej InterCity járatokkal egész évben. A kedvezményes árú, egy útra szóló helyjegyet is tartalmazó díjtermék csak korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre – az utasforgalom mértékétől függően - jellemzően időben, előre megváltott jegyek esetében. Továbbá Okosjegy váltásakor más kedvezmény nem érvényesíthető.

https://jegy.mav.hu/