Újabb nemzetközi járatokon érhető el az étkezőkocsi-szolgáltatás

2019. szeptember 27. péntek, 09.16

Budapest, 2019. szeptember 27. – Szeptember utolsó  hétvégéjétől a Dacia nemzetközi gyorsvonatban és a Transilvania EuroCity vonatban is közlekedik étkezőkocsi.

A nyári menetrendi időszakban a Balaton expresszvonatokban közlekedtetett étkezőkocsik kedvező fogadtatása nyomán, a MÁV-START szeptemberben – több lépcsőben – nemzetközi forgalomban is bővítette a szolgáltatást. A hónap végére valamennyi bécsi EuroCity és gyorsvonat, valamint a brassói Corona InterCity is étkezőkocsival jár.

A Bukarest–Budapest–Bécs viszonylatú Dacia gyorsvonatban a Budapest és Bécs közötti szakaszon, valamint a Bécs–Budapest–Kolozsvár útvonalú Transilvania EC-ben a teljes viszonylaton közlekedik étkezőkocsi szeptember 29-étől, illetve a visszaúton szeptember 30-ától.

Ezeknek a vonatoknak az étkezőkocsijában a többi bécsi EuroCity-jével megegyező összetételű és árú kínálattal várja utasait a MÁV-START. Az ételek között megtalálhatók hagyományos magyaros fogások (pl. marhapörkölt, gulyásleves), valamint streetfood jellegű ételek (pl. hamburger, BBQ szendvics, hotdog) is. Az italkínálatban a csapolt sör mellett minőségi borok és röviditalok, valamint 100 százalékos gyümölcslevek is szerepelnek.

Az étkezőkocsik étlapja itt érhető el: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas/etkezokocsik-becsbe-es-brassoba

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság