Új elnök-vezérigazgató a MÁV élén

2018. augusztus 2. csütörtök, 14.53 / Utolsó módosítás: 2018. augusztus 2. csütörtök, 14.54

Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Homolya Róbertet nevezte ki a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. élére. A sikeres menedzser Dávid Ilona, korábbi elnök-vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a cégtől és a jövőben a miniszter felkérésére a VOLÁNBUSZ Zrt. irányítását fogja ellátni.

Homolya RóbertHomolya Róbert jogász, közlekedéspolitikai szakember. 2015 és 2017 között a Miniszterelnökségen töltött be miniszterelnöki biztosi, majd kormánybiztosi pozíciót, 2017-től pedig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkáraként látta el a szakterület irányítását.

Dávid IlonaBártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a Volán-társaságok reorganizációjára, megújítására kérte fel Dávid Ilonát, elismerve ezzel a MÁV elnök-vezérigazgatójának vállalatvezetői, gazdasági és szervezéstechnikai erényeit. A társaság Dávid Ilona vezetése alatt modern, az adósságait megbízhatóan, jó ütemben törlesztő, sikeres, az elmúlt két üzleti évet már nyereséggel záró nagyvállalattá alakult. Irányításával Európa legnagyobb egységes Flirt motorvonat járműflottáját sikerült Magyarországra hozni, nevéhez fűződik a 2017-ben megkezdett bérfelzárkóztatási program, elindult számos pályafelújítás, illetve az utasok kényelmét és a biztonságos és pontos vasúti közlekedést szolgáló fejlesztés.

(NVTNM Kommunikáció)


Új elnök-vezérigazgató a VOLÁNBUSZ élén

Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Dávid Ilonát nevezte ki a VOLÁNBUSZ Zrt. elnök-vezérigazgatójának. Fekete Antal, a cég korábbi vezetője közös megegyezéssel távozik.

Dávid Ilona közgazdász, 2010-2012-ig a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója, 2012-től a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója és a GYSEV Zrt. igazgatóságának elnöke, 2017-óta MOL Nyrt. felügyelő- és auditbizottsági tagja. A GYSEV Zrt.-ben és a MOL Nyrt-ben vállalt tisztségét a jövőben is betölti. Irányítása alatt a MÁV csoport adósságállománya ötödére esett vissza, a társaság nyereségessé vált és komoly hatékonyságnövelő lépéseket tett a cég sikeres működésének érdekében.

A leköszönő vezérigazgató, Fekete Antal 2015. áprilisától irányította eredményesen a VOLÁNBUSZ Zrt.-t, közös megegyezéssel történő távozását követően pedig más területen képzeli el a jövőjét.

NVTNM Kommunikáció